33 gewonden door onweer op Rock am Ring

De camping van Rock am Ring.
EPA De camping van Rock am Ring.
In Duitsland zijn 33 mensen gewond geraakt bij verschillende blikseminslagen op een muziekfestival in Mendig, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De slachtoffers, zowel bezoekers als medewerkers, werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de buurt, maar kunnen ten laatste tegen zondag opnieuw naar huis. Even werd gewag gemaakt van 6 zwaargewonden, maar dat bleek later onjuist.

De politie had het over een dertigtal gewonden. De slachtoffers werden voor verzorging overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de buurt. Later op de dag zullen meer details worden vrijgegeven.

Als gevolg van het noodweer, dat gepaard ging met diverse blikseminslagen, werd gisteren al het concert van dj Fritz Kalkbrenner uitgesteld en uiteindelijk geannuleerd. De organisatoren van het festival hadden op de facebookpagina van het evenement al voor het onweer gewaarschuwd.

Rock am Ring loopt van 5 tot en met 7 juni. Dit jaar wordt het festival voor het eerst niet meer op de Nürburgring georganiseerd, maar in het plaatsje Mendig, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

Gisteren, de eerste dag van het festival, was het op het festivalterrein vooral zonnig en liep de temperatuur op tot boven de 30 graden. Het Duitse Rode Kruis moest bezoekers behandelen met zonnesteken en verbrandingen.

Aan het eind van de dag hadden ongeveer 2.700 festivalbezoekers de eerste hulp bezocht en moesten ongeveer vijftig van hen naar het ziekenhuis. Vandaag gaat het festival verder, hoewel veel feestgangers klagen over drukte op de campings. Woensdagochtend kwamen er al 50.000 mensen naar Mendig, een plaats met 9.000 inwoners.

De Amerikaanse hardcoreband A Day To Remember gisteren op Rock am Ring.
EPA De Amerikaanse hardcoreband A Day To Remember gisteren op Rock am Ring.