32.000 bezoekers voor festivalseizoenopener Groezrock

Banner Pilot on Twitter
In het Kempense Meerhout hebben vrijdag en gisteren in totaal zowat 32.000 muziekliefhebbers met een knaller het festivalseizoen geopend tijdens Groezrock. Dat is een van de belangrijkste festivals in het punk- en hardcoregenre en trekt dan ook fans aan van ver buiten onze landsgrenzen. Na de punklegendes van Social Distortion vrijdag, was het gisteren de populaire Zweedse hardcoreband Refused die mocht afsluiten op het hoofdpodium. Onder meer het eveneens Zweedse Millencolin, The Might Mighty Bosstones, OFF! en het Belgische Psycho 44 maakten er een memorabele festivaldag van.

Punkrockband Millencolin was al voor de vijfde keer van de partij op Groezrock en bracht deze week nog het nieuwe album 'True Brew' uit bij oerpunklabel Epitaph. Nieuwe nummers als 'Sense & Sensibility' en 'Chameleon' bleken zich gisteren prima stand te houden tussen klassiekers als 'Man or Mouse' en 'No Cigar'.

Eerder op de avond hadden de ska-punkers van The Mighty Mighty Bosstones, steeds strak in geruit pak, er ook al danig de sfeer in gebracht.

Er was gisteren ook ruimte voor talent van eigen bodem, met de lokale helden en voormalige Humo's Rock Rally-finalisten van Psycho 44, die een aardig gevulde tent overtuigden hoewel ze nog altijd maar één album uitbrachten. Andere Belgische bands op de affiche dit weekend waren onder meer Brutus en Your Highness.

Hoog bezoek was er dan weer met Off!. Keith Morris, ooit nog zanger van de legendarische hardcoreband Black Flag, vormde deze "supergroep" enkele jaren geleden met Dimitri Coates (Burning Bridges), Steven Shane McDonald (Red Kross) en Mario Rubalcaba (Rocket From The Crypt). Samen brengen ze kopstoten van nummers met een gemiddelde lengte van nauwelijks twee minuten, spek voor de bek van de vele stagedivers en crowdsurfers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.