Ga naar de mobiele website
^ Top

3.000 Belgen in Atlanta: "We zullen die Amerikanen eens leren wat feesten is"

kos
Vergeet die wafels en chocolade, Belgiës beste exportproducten heten tegenwoordig de Rode Duivels en Tomorrowland. Die overigens best hand in hand, als kameraden, door het leven kunnen gaan. Levende bewijs daarvan zijn de broers Kris (29) en Dimitri (21) Boogaerts uit Balen. Als kleine jongens zagen ze hun dorpsgenoot Boonen geregeld voorbijfietsen, nu zijn ze twee van de 3.000 Belgen klaar voor de luchtbrug Brussel-Atlanta. Pretoogjes moeten zelden zo hard geschitterd hebben om 7 uur 's morgens.

Geen Kompany of Fellaini op de tricolore shirts van Kris of Dimitri. Wel TomorrowWorld, niet het 69ste maar het eerste Belgische festival in het buitenland. Officiële Duivels-shirts die ze aanvankelijk bij de KBVB wilden bestellen en laten bestickeren. "Eén probleem: bij de bond kan je slechts maximum 12 letters op het shirt laten zetten. Zijn TomorrowWorld er toch wel geen dertien, zeker", lacht Dimitri. "We hebben TomorrowWorld er dan maar hier in een plaatselijke winkel laten opzetten. Je ziet, we hebben er werk van gemaakt hé!"

Vooral Tomorrowland-maagd Kris staat te popelen. "Zowel vorig jaar als het jaar ervoor had ik een ticket te pakken. Maar de eerste keer was ik verhinderd door een plotse missie naar Afghanistan (Kris werkt voor de dienst transmissie van het leger, nvdr). Ik heb mijn ticket dan maar aan mijn broertje geven. En dit jaar bleek er een betalingsprobleem te zijn. Dan moest ik er maar bijzijn bij TomorrowWorld he, redeneerde ik. Ditmaal gaan ze me niet meer te pakken hebben."

Totaalplaatje
Dimitri, in het laaste jaar van zijn bachelor leerkracht Lichamelijke Opvoeding, hoopt op een herhaling van het feestgedruis dat hij vorig jaar mocht meemaken. "Ik ben vooral benieuwd of de beleving in Amerika dezelfde gaat zijn als die in België. Persoonlijk denk ik van wel. Het totaalplaatje van het festival, die unieke combinatie van sfeer en muziek, klopt gewoon. Ach, feesten en zot doen, daar gaat het ons vooral om. Want zeg nu zelf, zo serieus zien wij er toch niet uit hé?" (lacht)"

Onnodig te zeggen dat de broers, die op de Dreamville camping logeren, fier zijn op hun land. Dimitri: "Het is opvallend hoe ze ons Belgen plots weer kennen in het buitenland. Dankzij onze voetballers, festivals en dj's. Dimitri Vegas & Like Mike willen we absoluut zien. En Yves V, das ook een Belg he. Verder zijn ook Hardwell en Afroki (een collaboratie tussen Afrojack en Steve Aoki, nvdr) absolute 'must sees'. We zullen die Amerikanen eens leren wat feesten is!"

Mooi cadeau
En volgend jaar, Rio? "Als we zeker zijn van kwalificatie ga ik het financiële plaatje toch eens bestuderen", zegt Kris. "Ja, voor Brazilië wil ik gerust heel mijn verlof opgeven." Of dat financiële plaatje voor TomorrowWorld meeviel? "Ik heb deze trip cadeau gedaan aan Dimitri. Hij is immers ook mijn petekind nadat zijn eerste peter jammerlijk wegviel. Maar ik heb hem er wel meteen bijgezegd dat dit zowel voor zijn verjaardag, Kerstmis als Nieuwjaar is. En voor die van volgend jaar ook (lacht)."

En weg waren Kris en Dimitri. Op weg naar ongetwijfeld een broederavontuur om nimmer te vergeten.

Kris (l) en Dimitri Boogaerts.
kos Kris (l) en Dimitri Boogaerts.
kos
Meer over


Meld een bug