250 festivalgangers op Tomorrowland Winter geëvacueerd door slecht weer

In het Franse skigebied Alpe d’Huez zijn vandaag zowat 250 personen geëvacueerd van een piste en uit een bijhorende bar, nadat de skiliften rond 13 uur werden gesloten. Dat zegt de organisatie van Tomorrowland Winter, de wintereditie van het dancefestival Tomorrowland die er momenteel plaatsvindt. De meeste feestvierders moesten met sneeuwruimers naar beneden gebracht worden, en dat duurde uren.

“Er waren vier berghutten waar nog festivalgangers aan het feesten waren. Die mensen zaten daar vast, omdat de skiliften dicht waren. We hebben nu alle festivalgangers naar beneden kunnen halen met behulp van Sata, het domein. Ze hebben grote snowcats en hebben daarmee eerst de mensen zonder ski’s en daarna de mensen met ski’s naar beneden gehaald. Nu komen de artiesten en onze eigen crew naar beneden”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

Het festival gaat morgen pas echt van start met een ‘welcome party’, en dus houdt de organisatie de situatie nauwlettend in het oog. “Morgen is een nieuwe dag”, vertelt Wilmsen. “We bekijken elk uur hoe de situatie is. Voor morgen voorspellen ze heel goed weer, zon zelfs, en minder sneeuw, maar voor hetzelfde geld waait het morgen om 15 uur heel hard en moeten we toch nog de liften sluiten. Voorlopig is er echter nog niets veranderd en gaat alles door zoals het gepland is.”

Veiligheid

Volgens Wilmsen is er geen reden tot paniek. “Het weer moeten we nemen zoals het is. We laten ons in ieder geval bijstaan door een weerman, en in ons event control center zitten zowel de politie, de brandweer als mensen van het skidomein zelf. Allemaal mensen die zes maanden lang in de bergen werken en die ons met expertise en raad bijstaan. Het belangrijkste is dat onze festivalgangers, artiesten en personeel veilig terug beneden geraken.”

In totaal verwacht Tomorrowland Winter deze week 25.000 bezoekers. Op de affiche staan onder meer Paul Kalkbrenner, Armin van Buuren, Netsky, Martin Garrix, Lost Frequencies en Martin Solveig. Het festival eindigt vrijdag. 

Festivalgangers Tomorrowland Winter geëvacueerd.
Video VTM Nieuws Festivalgangers Tomorrowland Winter geëvacueerd.
Skiliften sloten om 13u door de hevige sneeuwval
rv Skiliften sloten om 13u door de hevige sneeuwval
Sneeuwstorm op Tomorrowland Winter
rv Sneeuwstorm op Tomorrowland Winter
Binnen gaat het feest gewoon verder
rv Binnen gaat het feest gewoon verder
Minder volk op het festivalterrein door de sneeuwstorm
rv Minder volk op het festivalterrein door de sneeuwstorm13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lieve Vandamme

  De natuur wil met rust gelaten worden, dàt geeft ze ons iedere dag aan.....

 • Carl Parker

  Kris Van Laer: helemaal juist, er zijn er tegenwoordig veel te veel die een patent hebben genomen op 'wij mogen overal ons ding doen'.

 • Martin Verhagen

  Als mensen niet weten waar ze het over hebben kunnen ze beter niks zeggen !!!! Alles is top geregeld een waanzinnige vakantie

 • Patrick De pauw

  Moet nu alles verstoord worden voor die boel?er moest eigenlijk een lawine zijn die gans dat gezever naar beneden trok!wat een zever allemaal en wie betaald dat?het klimaat!!

 • Franciscus Willy Nuyts

  Leve de onnozelaars.