Exclusief voor abonnees

“Tot 70 procent gebruikt drugs op dancefestival”

Xtc-tabletten.
photo_news Xtc-tabletten.
Ouders zullen niet graag lezen: slechts een minderheid van de bezoekers van een elektronisch festival gebruikt géén drugs. “In ons meest recente onderzoek vertelde 70 procent van de ondervraagden van een dancefestival dat ze de voorbije 48 uur drugs hadden gebruikt”, zegt onderzoekster Tina Van Havere.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ro butzen

  Vreemd, als het een dancefestival is zijn ze er met hun statistieken maar een ander festival wordt nooit naar drugs en dealers en gebruik gekeken.

 • Stan Rothstock

  Alcohol ( cocktails, bier,)is ook een drug 90% zou het moeten zijn.

 • michael donkor

  Gaat om 70 procent van de bevraagden. dus geen 70 procent op 200.000. percentages zijn altijd lekker misleidend om te misbruiken op de massa . Wordt ook niet echt vernoemd over welke drugs het gaat , Hoeveel mensen deelnamen aan dit onderzoek etc.

 • Kris Verbeek

  Ik begrijp de mentaliteit niet dat het pas echt plezant is wanneer er drugs worden genomen. Ik groeide op als teenager in 1968 + en, hoewel drugs alomtegenwoordig waren, hebben mijn vrienden en ik nooit gebruikt. Dat terwijl wij zeker geen nerds waren.

 • Roger Cooks

  Het is blijkbaar een conditio sine qua non geworden dat men steeds die smeerlapperij moet gebruiken om zich te kunnen "amuseren".