Wildplassers op Glastonbury kunnen festival stilleggen, oproep om urine naar Kanye West te gooien

Op de facebookpagina van Glastonbury wordt opgeroepen om Kanye West met bekers urine te bekogelen.
AP Op de facebookpagina van Glastonbury wordt opgeroepen om Kanye West met bekers urine te bekogelen.
Indien er komend weekend te veel wild wordt geplast op het Glastonbury festival, dreigt de milieubescherming er de stekker uit te trekken.

Het kan extreem lijken, maar de ngo Environment Agency kan de festivalsite op Worthy Farm in het zuiden van Engeland afsluiten indien te veel mensen wildplassen. De organisatoren van het festival hebben op hun website een boodschap met als titel 'Plas astublief niet op de wei' geplaatst.

Daarin leggen ze uit dat wildplassen het grondwater vergiftigt en het zuurstofgehalte in de rivier Whitelake drastisch zal doen dalen, met desastreuze gevolgen voor het visbestand. Ook omliggende weilanden zouden vervuild worden. De milieubescherming zal het grondwater tijdens het driedaagse festival dan ook geregeld testen.

Op de festivalweide, waar 135.000 bezoekers worden verwachten, zijn duizenden toiletten geïnstalleerd. Studenten zullen die twee keer per dag reinigen.

Op sociale media en zelfs op de Facebookpagina van het festival wordt intussen opgeroepen de gewraakte headliner Kanye West met urine te belagen. In Groot-Brittannië is het een nieuwe wansmakelijke trend: artiesten die niet aan de verwachtingen voldoen bekogelen met drankbekers gevuld met urine.

De petitie om Kanye West van de affiche van Glanstonbury te weren, is al door 134.415 mensen ondertekend.

Enkele maanden geleden verving Kanye in een heruitgave van het boek Genesis uit de Bijbel het woord God door zijn naam. 'The Book of Yeezus', noemde hij het. "Mensen die hun pis in flessen bewaren voor Kanye op Glasto gaan het zich nog beklagen. Yeezus kan ook over geel water lopen", grapt een fan op Twitter.