Triggerfinger en Calexico komen naar Festival Dranouter

Ruben Block, de frontman van Triggerfinger.
ANP Ruben Block, de frontman van Triggerfinger.
Festival Dranouter heeft een nieuwe lijst namen gelost voor het driedaagse muziekfestival dat dit jaar plaatsvindt van 7 tot 9 augustus. Vandaag ging ook de voorverkoop van start. De opvallendste namen zijn Triggerfinger en Calexico.

Festival Dranouter loste zeven nieuwe namen. Met Triggerfinger kleurt het muziekfestival enigszins buiten de lijntjes, want het trio rond frontman Ruben Block is een echte rockgroep. "De band komt het stof van de weide blazen op zaterdag 8 augustus", meent de organisatie.

Met Calexico heeft Dranouter een band vast die de lijnen aftast van country en western, gemixt met een feestelijke mariachitoets. Calexico komt er hun nieuwe album 'Edge of the Sun' voorstellen op zondag 9 augustus.

Voor vrijdag boekte de organisatie ook nog het Britse Mad Dog McRae en het Vlaams-Nederlandse Roosbeef. Op zaterdag komen de Canadezen van De Temps Antan en de Antwerpse Fixkes, en Myrddin, eveneens van Vlaamse bodem, wordt op zondag in de kerk geprogrammeerd.

Eerder bevestigden onder meer The Magic Numbers, Intergalactic Lovers en Het Zesde Metaal al.

Vanaf vandaag start ook de officiële voorverkoop van Festival Dranouter, dat dit jaar verhuist naar de andere kant van de pittoreske Westhoekgemeente. Tickets zijn te boeken op de vernieuwde website www.festivaldranouter.be.