Trefpunt eert Walter De Buck en Luc De Vos tijdens Gentse Feesten

BELGA
De 46ste editie van de Gentse Feesten bij Sint-Jacobs opent op 17 juli met een hommage aan de vorig jaar overleden muzikanten Walter De Buck en Luc De Vos.

"Walter heeft jaren de Gentse Feesten geopend, samen met zijn muzikanten werd nu een programma uitgewerkt," zegt Guido De Leeuw, die het hommageluik "Ter ere van" doopte. Het twintigkoppig ensemble bestaat uit De Bucks vaste muzikanten en zangers, aangevuld met onder meer blazers.

Trefpunt geeft op haar affiche nog een eresaluut aan Walter De Buck, die afgebeeld wordt als een zittende boeddha op een lotusbloem. "India was belangrijk voor Walter, hij was ook iemand met veel meer interesses dan mensen weten," zegt ontwerper Steve Reynders. De psychedelische ogen verwijzen naar De Bucks "rock & rollgehalte", in één van de vier handen houdt de volkszanger een "vliegerke" (muziekhit) vast en in een andere hand een hamer (beeldhouwer).

"Zal ik het ooit begrijpen" is de titel van het hommageluik voor Luc De Vos. Er gaan diezelfde avond drie groepen, met een link naar De Vos, tot drie uur 's nachts muziek maken bij Sint-Jacobs. Tot het ochtendgloren zal ook het concert van Luc De Vos op Trefpunt vorig jaar op scherm getoond worden.

De 46ste Gentse Feesten van Trefpunt Festival vinden onder meer plaats op Sint-Jacobs, in het Baudelopark, KANTL en NTGent.