Tomorrowland verkozen tot beste dancefestival ter wereld

photonews
Tomorrowland is op de jaarlijkse International Dance Music Awards, zeg maar de Oscars op dancegebied, uitgeroepen tot 'Best Music Event' van 2011. Met ook Rock Werchter dat al vier keer werd uitgeroepen tot beste rock- en popfestival ter wereld, staat België helemaal bovenaan op de festivalkaart. "Fantastisch om hier in Miami de bevestiging te krijgen hoe populair het festival is geworden. Ja, we zijn echt megafier", aldus Michiel Beers, die samen met broer Manu Tomorrowland acht jaar geleden uit de Boomse kleigrond stampte.

Het driedaagse Antwerpse festival rekende op de Winter Music Conference hier in Miami niet met de kleinste tegenstand af: ook iconen uit de muziekindustrie Sensation Amsterdam, Ultra Music Festival (Miami), Electric Zoo (New York), Coachella (Indio), Shambhala Music Festival (Canada) en Electric Daisy Festival (Las Vegas) waren genomineerd. Maar na telling van de meer dan twee miljoen elektronische stemmen kwam het Belgische festival als winnaar uit de bus. Vorig jaar greep Tomorrowland nog net naast de oppergaai, ditmaal was het wel prijs. Tot blijdschap ook van Swedish House Mafia-leden Axwell en Sebastian Ingrosso, die twee tafeltjes naast de Tomorrowland-delegatie tussen de brede Zweedse delegatie hadden plaatsgevat. Toen TML als overwinnaar werd afgeroepen, sprongen de Mafia-boys met gebalde vuist recht en waren ze er als de kippen bij om ID&T-organisatoren Michiel Beers en Christophe Van den Branden te feliciteren.

UNKNOWN
De Tomorrowland-delegatie in Miami van l naar r: Dimitri Vegas, Yves V, Michiel Beers en Christophe Van den Branden van organisator ID&T en Like Mike
UNKNOWN De Tomorrowland-delegatie in Miami van l naar r: Dimitri Vegas, Yves V, Michiel Beers en Christophe Van den Branden van organisator ID&T en Like Mike

Nadat Michiel (35) tijdens zijn speech zijn broer Manu (31) en alle Tomorrowlandgangers bedankte, was Van den Branden kort maar duidelijk: "The biggest VIP's are the ones on the dancefloor" (de grootste VIP's zijn de festivalgangers, nvdr). Een duidelijk statement, dat op goedkeurend applaus vanuit de zaal werd onthaald. "Het is ook die filosofie die het festival belichaamt", aldus Beers. "We hadden natuurlijk al een tijdje in de smiezen dat Tomorrowland België ver overstijgt. De één miljoen likes op onze Facebook-pagina, de 28 miljoen views op de officiële Aftermovie op YouTube, dat zei al wel iets over onze populariteit. Noem dit de officiële bevestiging daarvan. Een drive om zo verder te doen ook? Dat zou ik niet durven zeggen. Die drive zit namelijk al dagelijks in het hoofd en hart van iedereen die aan Tomorrowland meewerkt."

Het is ook duidelijk: de Tomorrowland-organisatie zit nog boordevol nieuwe en grootse ideeën. "Het concept, onze fantasiewereld, zal straks tot in het allerkleinste detail verder worden uitgewerkt en op punt gezet", vervolgt Michiel Beers, wiens eerste daad na het ontvangen van de award het bellen naar broer Manu was. "We houden elkaar in evenwicht en vormen het perfecte team. Samen doen wer er alles aan om Tomorrowland nog unieker en veiliger te maken. Onder andere wat betreft de decors, zullen de aanwezigen straks nog aardig schrikken", besluit Beers.

Dimitri Vegas, Michiel Beers en Like Mike op de rode loper voor de awardshow.
UNKNOWN Dimitri Vegas, Michiel Beers en Like Mike op de rode loper voor de awardshow.

Nu zaterdag om 11u stipt, exact twee weken voor de officiële voorverkoop, start overigens de speciale voorverkoop voor de tickets voor 27, 28 en 29 juli. 40% van de totale capaciteit (60.000 bezoekers per dag) zal dan exclusief aan Belgen worden verkocht. De andere 60% gaat twee weken later, op zaterdag 7 april, in verkoop bij de start van de voorverkoop voor België en de rest van de wereld. Nu al kunnen Belgen zich registreren voor de twee tickets die ze kunnen reserveren.  De tickets kunnen enkel op naam gekocht worden en ze kunnen enkel betaald worden met een Belgisch rekeningnummer.

Registreer jullie nu al hier

De Tomorrowland-delegatie wordt in ware Hollywood-stijl ontvangen.
UNKNOWN De Tomorrowland-delegatie wordt in ware Hollywood-stijl ontvangen.
Michiel Beers, die samen met broer Manu het festival uit de grond stampte, wacht met spanning op de uitslag.
UNKNOWN Michiel Beers, die samen met broer Manu het festival uit de grond stampte, wacht met spanning op de uitslag.