Tommy Lee drumt minutenlang ondersteboven na foutgelopen stunt

Screenshot YouTube
Het afscheidsconcert van de Californische hardrockgroep Mötley Crüe op oudejaar is zeker voor drummer Tommy Lee uitgelopen op een memorabele avond.

Al drummend legde Lee (53), met zijn drumstel ingegespt zoals voorzien, een achtbaanparcours op rails af. De drumsolo verliep vlekkeloos totdat hij met het rijdend podium kwam vast te zitten. Op dat moment hing Lee net ondersteboven. De flamboyante rocker liet het niet aan zijn hart komen en werkte de drumsolo verder af.

De roadies moesten naar boven klimmen en Lee ontzetten. Het gevaarte kon na een minuut worden omgedraaid waardoor de drummer niet langer in omgekeerde houding zat. Het duurde nog enkele minuten vooraleer Lee uit het harnas werd bevrijd. De hele tijd bleef de drummer het publiek entertainen. De ex-man van actrice Heather Locklear en Baywatch-ster Pamela Anderson klom samen met de crewleden naar beneden en drumde daar op een ander drumstel verder.

De hardrockgroep trad op in het Staples Center in Los Angeles en beëindigde in hun thuisstad een afscheidstour van achttien maanden, wat meteen het sluitstuk van een carrière van 34 jaar vormde. De hardrockgroep was vooral eind jaren '80 succesvol als dé exponenten van de zogenoemde hairmetal.

Zanger Vince Neil, gitarist Mick Mars, bassist Nikki Sixx en Tommy Lee concentreren zich nu verder op solowerk. Als de groepsleden in de toekomst nog willen optreden, mogen ze dat niet onder de naam 'Mötley Crüe' doen. Dat is door alle groepsleden contractueel bepaald.

Mötley Crüe in 2009: (vlnr) Tommy Lee, Vince Neil, Mick Mars en Nikki Sixx.
AFP Mötley Crüe in 2009: (vlnr) Tommy Lee, Vince Neil, Mick Mars en Nikki Sixx.
Tommy Lee klimt met de roadies naar beneden.
Screenshot YouTube Tommy Lee klimt met de roadies naar beneden.
Motley Crue's final show in LA New Years Eve 2015.