Ticketverkoop Sunrise festival gaat door ondanks faillissement

De ticketverkoop van het Kempense dancefestival Sunrise gaat toch door, hoewel het Antwerpse hof van beroep de festivalorganisator Sunfest vorige week nog failliet verklaarde. Dat heeft de festivalorganisator vandaag beslist. Of het festival effectief zal plaatsvinden op 20 en 21 juni in de Lilse Bergen is nog niet duidelijk.

Onder meer door het slechte weer bleef de ticketverkoop voor Sunrise vorig jaar onder de verwachtingen, wat tot financiële problemen leidde. Organisator Sunfest riep daarom de wet continuïteit ondernemingen (WCO) in bij de handelsrechtbank van Turnhout. Het bedrijf hoopte op die manier een plan te kunnen uitwerken om zijn leveranciers correct terug te betalen. De rechtbank liet dat aanvankelijk toe, maar enkele leveranciers tekenden met succes beroep aan, met het faillissement van Sunfest tot gevolg.

De organisatie wil nu "alle opties bekijken" in verband met de toekomstmogelijkheden van het festival en dan vooral de komende editie op 20 en 21 juni. Ze kreeg daarbij naar eigen zeggen al heel wat steunbetuigingen. "Dit bewijst nog maar eens hoe hard de roep naar een eigen dancefestival in de Kempen is", klinkt het.

In tussentijd kan de ticketverkoop in ieder geval blijven doorgaan, aangezien de curator aan de organisatie zou bevestigd hebben dat "alle tickets die nu gekocht worden met zekerheid zullen worden terugbetaald mocht het festival toch niet plaatsvinden". Het continueren van de ticketverkoop - en dus de inkomsten voor de organisatie - zou daarenboven een goede basis kunnen vormen om het festival alsnog te laten plaatsvinden.

Facebook