Rob de Nijs neemt in Sportpaleis afscheid van Belgische fans

© Robert Gort
Rob de Nijs mocht tijdens z’n carrière al heel wat concertzalen aandoen, maar voor het definitieve afscheid van z’n Belgische fans heeft de Nederlandse zanger een specialleke in petto: “Ik zeg jullie in 2021 vaarwel in het Antwerpse Sportpaleis”

Een afscheid in mineur, da’s wel het minste wat je kan zeggen over ‘Voor het laatst’, de finale tournee van Rob de Nijs (77). De zanger van nummers als ‘Banger hart’, ‘Malle Babbe’ en ‘Het werd zomer’ moest afgelopen september immers toegeven dat hij niet vrijwillig op pensioen gaat. Enkele weken eerder was er een filmpje opgedoken waarbij Rob onwel werd en van het podium viel. Pijnlijk, zeker omdat het al snel klonk het dat de zanger dronken op het podium stond. Een foutieve conclusie, zo vertelde de Nijs enige tijd later aan de Nederlandse krant De Telegraaf. “Ik heb Parkinson en dat hakt er flink in”, zei hij toen. “Sommige reacties op dat filmpje waren verschrikkelijk. Zeker omdat ik toen maar pas wist wat er aan de hand was.”

Al liet Rob in datzelfde interview meteen optekenen dat hij niet met stille trom van het toneel wilde verdwijnen. “Ik wil nog een nieuwe cd maken en op een nette manier, na zestig jaar, afscheid nemen van het publiek. Ik maak mijn huidige tournee gewoon af en dan volgt volgend jaar een afscheidstour.’’

Beter dan ooit

Dat plan brengt de Nijs - die stelt dat z’n stem sinds z’n diagnose beter dan ooit is - op 16 januari 2021 naar het Antwerpse Sportpaleis. “Ik denk dat ik ondertussen in alle uithoeken van Nederland en Vlaanderen heb gespeeld, behalve in het Sportpaleis. Een zaal waar ik oneindig vaak ben voorbijgereden, maar waar ik als soloartiest nog nooit een concert heb gegeven. Volgend jaar trek ik daar, samen met mijn band, nog één keer alle registers open. We sluiten hiermee - in Vlaanderen- mijn carrière groots af”, besluit de Nijs.

Vanaf maandagochtend 09.00 uur kan je op www.ticketkopen.eu of 070/345.345 (Max. €0,30/Min) kaartjes aanschaffen voor het ‘Voor Het Laatst’-Sportpaleisconcert van Rob de Nijs, dat op zaterdag 16 januari 2021 plaatsvindt.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Maes

  Bedankt ROB voor het wondermooie lied namelijk onze huwelijksdans van 35 jaar geleden "hulpeloos zonder jou" en voor de vele mooie jaren in de Elisabethzaal in Antwerpen en andere zalen en vooral bedankt voor het tekenen van onze menukaart voor het feest en het tekenen van ons boekje voor de kerk !! Wij gaan je alvast missen op het podium, maar jouw muziek zal eeuwig in onze harten blijven !!

 • jordain notte

  Top artiest ! Altijd al songs met een inhoud en prachtige teksten! ❤️

 • rene bolssens

  De beste zanger aller tijden van het nederlandstalige lied. Het gaat goed met je Rob, van harte een groots afscheid gewenst.

 • SARAH LAMBRECHTS

  Vreselijk zo een geweldige performer, zanger, en kan echt begeesteren met zijn songs. Echt doodzonde, ik hoop voor jou en je gezin dat ze de ziekte zo veel mogelijk kunnen tegen gaan. De medische vooruitgang gaat op veel domeinen enorm vooruit, ik hoop ook bij parkingson. Die ziekte heeft mijn grootvader ook gehad.

 • Dick van Aggelen

  Prachtman. Sterkte kerel.