Queen, met Adam Lambert als zanger, komt naar ons land

Adam Lambert (L) en Brian May op het podium tijdens een eerder concert van Queen + Adam Lambert in de Amsterdamse Ziggo Dome.
ANP Kippa Adam Lambert (L) en Brian May op het podium tijdens een eerder concert van Queen + Adam Lambert in de Amsterdamse Ziggo Dome.
De Britse rockgroep Queen komt naar ons land. Waar en wanneer is nog niet duidelijk, maar de band heeft op zijn website aangekondigd dat het tijdens een nieuwe Europese tournee ook in ons land halt zal houden. Adam Lambert is de zanger van dienst.

Na de dood van de flamboyante frontman Freddie Mercury in 1991 gingen twee leden van Queen door met de band, gitarist en astrofysicus Brian May en drummer Roger Taylor. In 2005 kregen ze versterking van Paul Rodgers, de vroegere zanger van Bad Company. Zijn opvolger werd de Amerikaan Adam Lambert. 

Eind vorig jaar gaf het gezelschap 25 optredens in Groot-Brittannië en Europa. Naar eigen zeggen was er zoveel vraag naar meer optredens dat er in de zomer een nieuwe concertreis in Groot-Brittannië en op het Europese vasteland komt, voorafgegaan door enkele shows in Australië.

Er zijn reeds concerten vastgelegd in Keulen, Berlijn, Hamburg, Milaan en Londen. Queen zegt ook te zullen afzakken naar Portugal, Spanje, Denemarken, Noorwegen, Nederland én België

Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elle Devee

  Freddie is uniek. Hij is onvervangbaar. Kan nooit het origineel benaderen.

 • Nico Winkelman

  Hoe noemen ze dat: iemand blij maken met een dooie mus? Ze “zeggen” ook naar belgie te komen, dat is dus nog niet bevestigd... datum, locatie en link naar de ticketverkoop aub, en dan gelijk 2 tickets voor mij en men pa!!

 • Wendy Janssens

  Dat is normaal dat niemand kan typpe aan Freddy.Maar Adam doet dit geweldig goed

 • Monique Lingier

  Toch Brian and Roger nog eens willen ontmoeten .:-)

 • Marlies Schoefs

  Niemand kan freddy evenaren trekt op niks