Prince op 27 mei te zien in Sportpaleis

Prince in de Paradiso in Amsterdam vorig jaar.
ANP Prince in de Paradiso in Amsterdam vorig jaar.
Op zijn officiële Twitter- en Instagramprofiel heeft Prince een affiche geplaatst met daarop nieuwe concertdata voor Europa. Daarop staat dat hij op 27 mei het Antwerpse Sportpaleis aandoet, samen met zijn begeleidingsband 3RDEYEGIRL. Greenhouse Talent heeft het nieuws zopas bevestigd. De voorverkoop begint op 7 mei om 10 uur. Tickets zullen, inclusief servicekosten, tussen 63 en 128 euro kosten.

De tour begint op 15 mei in Birmingham, en eindigt in Antwerpen. Daartussen doet hij ook nog Manchester (16 mei), Glasgow (22 mei), Leeds (23 mei) en Amsterdam (25 mei) aan. De Britse shows zijn bevestigd door de organisatoren, die in Antwerpen en Amsterdam nog niet. In Groot-Brittannië wordt nu gehoopt op een optreden van Zijne Purperen Hoogheid op het festival van Glastonbury, in het weekend voor dat van Rock Werchter.

De 55-jarige Prince kondigde eerder dit jaar aan dat hij dit jaar nog een nieuwe plaat uitbrengt, die 'Plectrum Electrum' zal heten. De nieuwe single, 'The Breeakdown', is al beschikbaar via iTunes.

Begin dit jaar deden er al geruchten de ronde dat Prince opnieuw naar het Gentse Sint-Pietersplein zou komen. Toen al klonk het dat de Amerikaan zou optreden in Glastonbury en op het jazzfestival in het Zwitserse Montreux. In Gent speelde hij in juli 2011 al twee keer een show van goed 3,5 uur, voor telkens 14.000 fans. In november 2010 speelde hij ook al in het Sportpaleis.

kos