Man bijt oor af tijdens concert Eagles of Death Metal

Zanger Jesse Hughes.
AFP Zanger Jesse Hughes.
Een fan van Eagles of Death Metal heeft tijdens een optreden van de Amerikaanse band in Toronto dit weekend een stuk oor afgebeten van een andere concertganger. Drummer Jorma Vik meldde het incident op Facebook, maar verwijderde nadien de post. "Voor alles is een eerste keer", had hij geschreven.

Het optreden vond plaats in het Opera House van Toronto. De general manager, Athena Ellinas-Towers, bevestigt het voorval. "Zelf heb ik niks gezien, maar er was blijkbaar een confrontatie tussen twee individuën", zegt ze aan aux.tv. "De aanstoker werd aangehouden. We belden de politie omdat het om een ernstig vergrijp gaat."

Een vrouw raapte het stuk oor op en gaf het aan het personeel dat het lichaamsdeel op ijs legde om het te bewaren. Het is niet geweten of het oor van het slachtoffer weer gehecht kon worden tot één geheel.

NIET VOOR GEVOELIGE LEZERS: fotograaf Gary William Ogle deelde een foto van het afgebeten stuk oor op Instagram.

Eagles of Death Metal werden vorig jaar wereldnieuws toen terroristen 89 concertgangers doodschoten tijdens hun optreden in de Bataclan in Parijs. Sindsdien deed de erg gelovige zanger Jesse Hughes een aantal bedenkelijke uitspraken. Zo moest hij zich in maart nog verontschuldigen, nadat hij had beweerd dat een deel van de security van de Bataclan op de hoogte zou zijn geweest van de aanslagen.

De band staat komende zomer op Pukkelpop.