Legendarisch festival Rock am Ring niet langer aan de Nürburgring

De Nürburgring.
AP De Nürburgring.
Na bijna dertig jaar verlaat Rock am Ring zijn standplaats in de Eifel, meteen het einde van een tijdperk. De nieuwe uitbater aast op een kopie van het festival, maar om financiële redenen wel op een andere locatie. Mogelijk verhuist het populaire en legendarische muziekfestival Rock am Ring, waar tientallen internationaal bekende artiesten optraden, naar Brandenburg. Zeker is dat het festival in 2014 "voor de laatste maal op de Nürburgring wordt georganiseerd", stelt organisator Marek Lieberberg.

Rock am Ring viert in 2015 zijn dertigste verjaardag, maar dat zal dus op een andere locatie zijn of het zal niet zijn. Die nieuwe locatie staat nog niet vast. Er zouden, behalve Brandenburg, nog vijf opties zijn. Bij concertagentschap Lieberberg luidt het dat "tweelingfestival Rock im Park niet betrokken is bij de beslissing".

De nieuwe uitbater, autotoeleverancier Capricorn, kondigde een nieuw rockfestival aan met een nieuwe organisator en een andere naam. Inhoudelijk wordt er niets veranderd.

Nürburgring-zaakvoerder Carsten Schumacher stelt dat "het aandeel in de winst ontoereikend was". Hij maakt ook kanttekeningen bij de organisatie door "een autoleverancier, die niet de expertise zou hebben om het festival op dezelfde manier te organiseren".

Volgens Lieberberg zal Rock am Ring in 2015 doorgaan op dezelfde datum.

Vorig jaar telde het festival 80.000 bezoekers. Dat zal dit jaar, 5 tot 8 juni, zeker niet minder zijn. Naast Iron Maiden, Nine Inch Nails, Kings of Leon, Editors, QOTSA, Kaiser Chiefs en Metallica treedt immers ook Triggerfinger op.