Lady Gaga en Tony Bennett naar Gent Jazz 2015

Tony Bennett en Lady Gaga tijdens een bezoek aan Brussel.
EPA Tony Bennett en Lady Gaga tijdens een bezoek aan Brussel.
Jazzlegende Tony Bennett speelt tijdens Gent Jazz samen met zangeres Lady Gaga een duoconcert op 12 juli. Daarmee kondigde het Gentse jazzfestival meteen zijn eerste namen aan.

De 88-jarige zanger en 28-jarige zangeres werkten het afgelopen jaar samen aan het duo-album 'Cheek To Cheek'. Enkele maanden geleden gaf het tweetal al een miniconcert op de Brusselse Grote Markt om de plaat te promoten. Toen waren tickets enkel te winnen. Op Gent Jazz geeft het duo een uitgebreid concert.

Het optreden op Gent Jazz wordt een 'special night' waarin de organisator "de concertbeleving en comfort centraal zet", met onder meer gegarandeerde en genummerde zitplaatsen. De ticketverkoop start nu vrijdag.

Het gebeuren maakt deel uit van hun gezamenlijke Cheek To Cheek Tour. Het duo is twee dagen eerder ook te gast op het gelijkaardige North Sea Jazz-festival in Rotterdam.

Andere namen die zijn aankondigd, zijn die van de Amerikaanse pianist Bill Charlap. Hij treedt samen op met zijn trio op 12 juli. Charlap werkte in het verleden meermaals samen met Tony Bennett. Het drietal grossiert in de Amerikaanse mainstreamjazz, met het Great American Songbook als leidraad.

Eerder op de dag brengt het Stéphane Belmondo Trio een ode aan Chet Baker met zijn project Love For Chet, dat in het voorjaar van 2015 op plaat verschijnt.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels