Karen klaagt handtastelijkheden op Kamping Kitsch Club aan: "Ik ging huilend naar huis"

Instagram
De Antwerpse Karen François getuigt over ongewenst gedrag op Kamping Kitsch Club. Hoewel ze zich eerst amuseerde op het "Tommorowland van den Aldi", ging  ze huilend naar huis, schrijft ze op de website van Radio 1.

"Dat ik best tegen wat marginaliteit kan, is geen geheim", begint Karen François haar stuk. François, die best wel haar mannetje kan staan, schrijft ze, raakte het festival in Kortrijk na enige tijd beu. Mannen, die zich handtastelijk gedroegen, gingen voor haar zwaar over de schreef. "Ik werd langs alle kanten bepoteld, mannen scholden mij uit omdat ik weigerde een ander meisje te kussen, grepen zomaar mijn borsten vast", getuigt ze. 

Waar François nog aanstoot aan nam is de onverschillige reactie van de security, toen ze hen erover aansprak: "Tja da's Kamping Kitsch hé meiske."

Een klacht

Organisator John Noseda zegt dat de opmerkelijke getuigenis hem overvalt. "Het motto van Kamping Kitsch Club is dat alles kan en alles mag", zegt hij. "Maar dat geeft niemand het recht om iemand anders te bepotelen." Volgens Noseda waren er op enkele schermutselingen na, geen noemenswaardige incidenten op het evenement en zal de organisator met François nog contact opnemen om de zaak verder te onderzoeken. "Volgend jaar zullen we hier ook extra maatregelen over treffen."

Safe Security, het bedrijf dat mee instond voor de veiligheid op Kamping Kitsch Club, heeft wel een klacht opgetekend van overschrijdend seksueel gedrag. "Een man die een jonge vrouw lastig viel, hebben we kunnen identificeren en vervolgens van het terrein verwijderd", zegt Christophe Verwilghen, een van de zaakvoerders van het bedrijf. "Uiteraard gaan we hier altijd op in."