Kanye krijgt ongewenst gezelschap tijdens Glastonbury-optreden

Twitter
Ondanks de petitie die liep om Kanye West weg te houden van het Glastonbury-festival, ging het optreden van de omstreden rapper gisteren toch door. Feilloos verliep het daarentegen niet. De vele kijklustigen die waren opgedaagd, zagen al na 10 minuten hoe een man de act van Kanye verstoorde door op het podium te springen.

Al tijdens Kanye's derde nummer ging het mis. Een onbekende man liep razendsnel het podium op om de show van de zanger te onderbreken. Het waren echter maar enkele 'seconds of fame' voor de man, die meteen door de security van het podium werd gesleept.

Achteraf maakte de grappenmaker zich bekend op Twitter als comedian Lee Nelson. "Sommige mensen vonden dat Kanye het niet verdiende om headliner te zijn op Glastonbury. Dus ik wilde hem een handje helpen", verklaarde hij. Ruim 134.000 mensen hadden voorafgaande aan het festival een petitie getekend om het optreden van Kanye West te voorkomen. De man droeg bovendien een T-shirt met het opschrift 'Lee-zus', waarmee hij de draak stak met het album van Kanye West 'Yeezus'.

Kanye kon er in ieder geval niét om lachen: zijn gezicht sprak boekdelen wanneer hij de man plots naast hem zag staan. "Opnieuw", riep de zanger en hij deed het nummer over.


Lik op stuk
Zelf staat Kanye West er ook om bekend om optredens van artiesten te verknallen. Zo interrumpeerde hij in 2009 een toespraak van Taylor Swift tijdens de MTV Music Awards. In februari noemde hij het onterecht dat Beck een Grammy won en maakte hij aanstalten om op het podium het dankwoord van Beck te verstoren. Volgens de rapper had Beyoncé moeten winnen.