Jury euforisch: "Vlaanderen zou zot zijn, als ze Laura Tesoro niet sturen"

Eurosong 2016 - Laura: What's the pressure
Televotend Vlaanderen heeft Laura Tesoro tot winnares van de tweede voorronde van Eurosong verkozen. Haar funky nummer 'What's The Pressure' stak er met kop en schouder bovenuit.  De jonge musicalster krijgt met 'I'm Not Lost' van Tom Frantzis nog een geduchte tegenstander. De vijf kandidaten stelden vanavond voor het eerst hun nummer live voor op Eén.

Wie van de vijf het ook wordt, hij of zij trekt in mei niet met afdankertjes naar het Eurovisie Songfestival. Dat mag blijken uit het mooie kransje songleveranciers en producers dat zich achter de schermen verzamelde om de Belgische inzending voor Stockholm te componeren.

Amaryllis
Uitterlinden schreef haar 'Kick The Habit' als enige helemaal zelf, al kreeg ze ook tips van de frontman van The Van Jets. Zij beet vanavond de spits af. Juryleden Tom Helsen en zangeres Beverly Jo Scott worden niet bepaald wild van het nummer. "Een goeie hook is nog geen goeie song", zegt de Leuvense singer-songwriter.  "Een goeie Eurosong is net als een goed orgasme. Amaryllis ging naar een hoogtepunt, maar ik miste een orgasme. Ik mis een refrein, wat hier van levensbelang is. Songgewijs ben ik niet helemaal overtuigd."

De Amerikaanse singer-songwriter Beverly-Jo Scott denkt ook dat het lied punch mist. Ook van Amaryllis' bewegingen wordt de in Brussel wonende Scott niet bepaald wild.

Adil Aarab kreeg van de Nederlanders van Bløf en Will Knox een soulvol popnummer: 'In Our Nature' . Beverly-Jo Scott (jurylid in The Voice Belgique, red.) en Tom Helsen blijven ook hier op hun honger zitten. "Adil is een schoon manneke, mijn vrouw en ik vinden dat een schoon manneke. Het groeit wel, maar ook hier mis ik een refrein en een oorgasme; Ik wil meer power", zegt Helsen.

Niemand minder dan Selah Sue schreef mee aan het funky What's The Pressure, het lied waarmee Laura Tesoro naar Stockholm wil. Zowel Helsen en Scott reageren haast euforisch. Helsen:"Vlaanderen zou zot zijn, mochten ze Laura niet naar Stockholm sturen." De singer-songwriter heeft eindelijk zijn spreekwoordelijke orgasme te pakken. Ook bij Scott, een zelfde geluid: "Ik wil het lied keer op keer opnieuw horen".  De Amerikaanse prees de jonge musicalzangeres omdat ze vandaag zelfs ziekjes op de bühne stond.

Astrid Destuyver werd voor 'Everybody aches' bijgestaan door Niko Westelinck, die eerder al songs schreef voor onder anderen Sean Dhondt en Brahim.  Helsen vindt de intro wel de moeite, maar daar is alles mee gezegd. Het refrein boort hij resoluut de grond in: "Net Justin Bieber van de Aldi.'   Beverly-Jo Scott ziet niet genoeg kracht in het nummer.

Tom Frantzis werd gekoppeld aan Yves Gaillard, hitmachine achter Stan Van Samang en Kate Ryan. 'I'm Not Lost', zingt de student uit Edegem. "A damn good song", zegt Beverly-Jo Scott. Aan de performance schort nog echter veel. Ze raadt de zanger aan om een hoop beter te doen, en daar heeft Frantzis nog een week de tijd voor.  "Een hele goeie song", vindt ook Tom Helsen. "Je zit niet op een familiefeest, je moet meer kracht zetten achter je song." Helsen is er van overtuigd dat 'I'm Not Lost' sowieso een hit wordt. Ook  over de grenzen heeft Tom Frantzis fans. Als het aan 'Mister Eurovision' Johnny Logan lag, dan koos de Ier vast en zeker voor Frantzis. Dat deelde MNM-presentator Tom De Cock mee.

In de tussentijd kregen we nog een playback van 2 Fabiola te zien. Daar Loredana onlangs een operatie aan de stembanden onderging, kregen we bij 'She's After My Piano' een robotvocoder in de plaats.

VRT - Joost Joossen
Eurosong 2016 - Tom: I'm not lost

De tweede liveshow van Eurosong zit er weeral op. Showcial gaat op zoek naar de afterparty.

Geplaatst door Eurosong op  zondag 10 januari 2016Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels