Jack White op 6 september in Lotto Arena

AFP
Op donderdag 6 september komt Jack White (36) naar de Lotto Arena in Antwerpen. Dat heeft concertorganisator Live Nation bekendgemaakt. De voormalige frontman van 'The White Stripes' en 'Raconteurs' komt er zijn soloalbum 'Blunderbuss' voorstellen. De ticketverkoop begint nu vrijdag om tien uur.

White scoorde met 'The White Stripes', waar ook zijn ex-vrouw Meg deel van uitmaakte, een wereldhit met het nummer 'Seven nation army'. Deze song kreeg in 2004 een Grammy Award voor beste rocknummer.

In februari 2011 hielden Jack en Meg hun samenwerking echter voor bekeken. White bleef niet bij de pakken zitten en bracht in april van dit jaar zijn eerste soloalbum uit. "De nummers voelen aan alsof ze alleen maar onder mijn naam hadden gemaakt kunnen worden", vertelt White over zijn nieuwe album. "Ik ben terug langs start gegaan en heb mijn eigen kleuren en mijn eigen uitdrukkingsvorm gezocht."

White tourt momenteel met twee begeleidingsbands: een volledig mannelijke en een volledig vrouwelijke. Met de mannelijke band stond hij vorige maand nog op het hoofdpodium van Rock Werchter. De reacties op dat concert waren erg lovend.