Green Day sluit 44ste editie Pinkpop af

ANP
De bezoekers van Pinkpop maken zich in Landgraaf op voor Green Day, de afsluiter van het festival. Maar eerst laten onder meer Alt-J en Stereophonics van zich horen.

De Britse singer-songwriter Tom Odell en de Belgische popgroep Puggy bijten het spits af. Op het hoofdpodium begint de Nederlandse band Kensington. Later zijn daar ook Will and the People, The Vaccines en Ben Howard te zien. Verder bestijgen onder meer Triggerfinger, Blaudzun en het Zuid-Afrikaanse Die Antwoord de podia.

Green Day sluit het driedaagse festival om 20.30 af. Zanger Billy Joe Armstrong heeft zijn leven inmiddels weer een beetje op de rails. De artiest ging in september naar een afkickkliniek nadat hij was ingestort op het podium tijdens een concert in Las Vegas. De band moest daarna concerten afzeggen.

Pinkpop trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Vrijdag stonden acts als Queens of the Stone Age en The Killers op het programma. Gisteren was het de beurt aan onder meer Passenger, Douwe Bob, Miles Kane en Kings of Leon.