Fatboy Slim, Pet Shop Boys en 50 Cent op Lokerse Feesten

Pet Shop Boys.
EPA Pet Shop Boys.
De Lokerse Feesten hebben vandaag 35 nieuwe namen aangekondigd. Onder andere 50 Cent, Fatboy Slim, Pet Shop Boys en Amy Macdonald zullen tijdens het tien dagen durende stadsfestival optreden. Dat laat de organisatie weten.

"We zijn blij dat we eindelijk nog eens een vet rapconcert zullen meemaken in Lokeren", zegt de organisatie over 50 Cent. De Amerikaanse hiphopartiest brengt dit jaar twee cd's uit (Animal ambition en Streetking immortal). De Britse muzikant Fatboy Slim, die in de jaren negentig invloedrijk was voor verschillende andere artiesten, zal er op de Grote Kaai zijn album 'Bem Brasil' voorstellen. De plaat, die hij maakte uit liefde voor Braziliaanse muziek, bejubelt ook het wereldkampioenschap voetbal. Pet Shop Boys, die vorig jaar hun comeback vierden met "Electric", kondigden aan hun lichtshow en choreografie in Lokeren nog eens over te doen.

Veel Belgen
Ook heel wat Belgen op de aangevulde affiche: Arsenal, Lady Linn en Hooverphonic krijgen in Lokeren ook een plaatsje op de mainstage. Verder zullen ook The Wailers aantreden, net als Amy McDonald, Example en DJ Hazard + MC Biggie.

Maar er zijn niet alleen nieuwe namen aangekondigd voor het hoofdpodium. De Red Bull Elektropedia Room kondigde ook een karrevracht aan namen aan, waaronder ook weer een hoop Belgen. Aeroplane, Raving George, Murdock en Locked Groove zijn een greep uit die landgenoten. Er werd ook voor heel wat volk uit de StuBru-stal gekozen: onder andere Gunther D, TLP, Linde Merckpoel + Johnny DC en ook Jan Van Biesen die de krachten bundelt met Kim 'Michael Midnight' Mathijs.

Neil Young
Eerder werd de komst van onder andere Patti Smith, Neil Young & Crazy Horse en Motörhead aangekondigd. Onze landgenoten van Channel Zero, Intergalactic Lovers, Novastar en Girls in Hawaii zullen er ook bij zijn.

De Lokerse Feesten vinden dit jaar van 1 tot en met 10 augustus plaats. Sinds dit jaar biedt de organisatie ook combitickets voor negen dagen aan. Die zijn sinds vandaag beschikbaar. De combitickets voor alle tien dagen zijn bijna uitverkocht.