Exclusief: Grootse Mainstage Summerfestival krijgt vorm

De grootse Mainstage van Summerfestival zoals die er gisteren uitzag, met op de achtergrond rechts het Nieuw Justitiepaleis dat nog net komt piepen. De appartementsblokken op het Zuid zijn ook net niet helemaal verstopt. In het midden moet er nog LED en de dj-booth komen.
Summerfestival De grootse Mainstage van Summerfestival zoals die er gisteren uitzag, met op de achtergrond rechts het Nieuw Justitiepaleis dat nog net komt piepen. De appartementsblokken op het Zuid zijn ook net niet helemaal verstopt. In het midden moet er nog LED en de dj-booth komen.

Dé eye-catcher op Summerfestival 2013, dat dit weekend officieel het Belgische dancefestivalseizoen op gang trapt, wordt ongetwijfeld de Main Stage. De bouwer van het podium luistert dan ook naar de naam 'Gigant', dat ook het podium bouwt voor Tomorrowland. Enkel de Main Stage die ze in Boom vorig jaar hebben gebouwd, is groter dan wat ze nu op het Antwerpse Nieuw-Zuid klaarstomen. De kolos van Summerfestival is 130 meter breed, 28 meter diep, 28 meter hoog en er worden meer dan 3.000 buizen in gebruikt. Ook het gras voor de Main Stage oogt alvast erg uitnodigend. 

Ondertussen heeft Summerfestival ook een gigantische inkomconstructie opgetrokken op de Konijnenwei (een groot stuk grond links van het Justititepaleis), waar één van de twee campings zal komen. Dit stuk grond is helemaal opgekuist en terug ingezaaid, om zo de kampeerders een puike en comfortabele kampeerplaats in het centrum van Antwerpen te kunnen aanbieden. De andere camping ligt naast Antwerp Expo, waar in één van de hallen de preparty zal doorgaan op vrijdag. Dit feest is enkel bestemd voor de kampeerders. Van vrijdag tot maandag legt Summerfestival zo'n 15.000 mensen te slapen, wat voor een stadsfestival eerder ongezien is.

Er zakken dit weekend zo'n 30 nationaliteiten af naar Antwerpen. De organisatie verkocht zelfs tickets in Japan en de Verenigde Arabische Emiraten. De organisatie verwacht 55.000 mensen.

De inkom van Camping 1.
Summerfestival De inkom van Camping 1.