Excentrieke 'Bal der Bals' op 11 mei in Flanders Expo

Op zaterdag 11 mei is Flanders Expo het decor voor allicht één van de meest spraakmakende evenementen van het land. Duizenden aanwezigen waaronder een 600-tal VIP's worden verwacht op het 'Bal der Bals', maar ook tal van bekende Vlamingen, Missen en internationale sterren mogen dit jaar op het feestelijk avontuur niet ontbreken. "Iedereen moet met klasse kunnen uitgaan en dan bedoelen we meer dan 8.000 mensen", luidt de boodschap.

"Met het 'Bal der Bals' willen we taboes doorbreken. Een open oorlogsverklaring tegen saaiheid en een race tegen de conventies door een overrompeling van sfeer en spektakel. We willen het klassieke en excentrieke combineren door uitbundig te feesten in kostuum en door een spectaculaire show op te voeren. Voor elk wat wils zeg maar. Een glitteravond vol belevenissen waar de bezoeker centraal staat", klinkt het veelbelovend bij de organisatoren. "Iedereen is welkom, maar wie geen kostuum of avondkleedje draagt, komt er niet in."

Spektakel, muziek en belevenis staan centraal tijdens het Bal der Bals en daarom moet iedereen in de watten gelegd worden. Een prachtige modeshow met namen als Nicky Vankets, Guess, Liu Jo en Armani, een spectaculair klank-, licht- en vuurspel, een waterpijplounge, een champagne-, oester- en pianobar, een make-up- en haarstand, hypnose en magieshow, jacuzzi's, topmodel scouting, aanwezigheid van internationale artiesten en beroemdheden, massage, chocolade snuiven, 1 uur gratis bubbels, acrobaten, randanimatie, ongeziene acts en vele optredens, exclusieve hapjes, standen, een 'VIP skydeck' van 6 meter hoog dat bestaat uit 3 verdiepingen, internationaal gerenommeerde deejays zoals Alex Gaudino en Sam Sparro en ga zo maar door. De gasten zullen trouwens niet met lege handen naar huis gaan. Iedereen krijgt een rijkgevulde goodiebag. Als kers op de taart worden de VIP's in limousines opgepikt en is er een heuse openingsceremonie voorzien met een gratis hapje en drankje voor alle vroegkomers. "Wij verdelen het evenement in een spraakmakende inkom, lounge, beautyfarm, welness zone, mainstage en noem maar op."

Bal der Bals
Bal der Bals

Er zal niet alleen een DJ-stage zijn voor het feestgedruis dat 360 graden ronddraait maar ook een chique inkomhal en patio waar het nodige entertainment voor de gasten zal plaatsvinden. Tot slot is er ook nog een buitenplein waar mensen waterpijp kunnen roken, een cocktail drinken of gezellig in een Cubaanse sfeer kunnen vertoeven. De VIP's worden letterlijk in hogere sferen gebracht en voorzien van de nodige luxe in een unieke VIP-area met verschillende etages, goed voor maar liefst 600 personen met daarop een toren voor 18 skyboxen. "Er zal voor de gasten een shuttledienst beschikbaar worden gesteld door De Lijn en er worden van overal partybussen en limousines ingelegd voornamelijk door de medestudenten. Van zelfs Duitsland, Denemarken en Nederland", klinkt het bij de organisatie.

Vanaf dit jaar is het evenement enkel toegankelijk voor meerderjarigen. De organisatie richt zich met andere woorden op zowel een studentikoos als een volwassen publiek. Door de lage ticketprijs blijft de manifestatie alvast toegankelijk voor iedereen die in maatpak of galajurk uit de bol wenst te gaan. Arm of rijk, sexy of niet, het maakt allemaal niet uit. "Het moet een sublieme avond worden waarin we tal van ongeziene dingen kunnen waarmaken."

Bal der Bals

Toegangskaarten
Prom Ticket: € 25
VIP: € 55
Skybox: vanaf € 600 (voor 8 personen)

Tickets zijn verkrijgbaar in elke Fnac en Free Record Shop of online op www.balderbals.be

VIP-arrangementen kunnen enkel besteld worden door te mailen naar vip@balderbals.be

Speciale vlucht- en hotelarrangementen zullen beschikbaar worden gesteld.

Praktisch
Evenement: Bal der Bals
Datum: zaterdag 11 mei 2013
Locatie: Flanders Expo, Maaltekouter 1 te 9051 Gent. (hal 1)
Dresscode: Kostuum met das of strik (heren); cocktailkleed of jurk (dames)
Minimum leeftijd: 18 jaar
Deuren: 21u tot 6u

Meer info hier!