Ed Sheeran was fenomenaal, maar op de wei was toch niet alles rozengeur en maneschijn

Ed Sheeran was geweldig, maar op de wei was het knokken.
Photo News / RV Ed Sheeran was geweldig, maar op de wei was het knokken.
Je moest er wat voor over hebben, om de Rosse God gisteren aan het werk te zien op de weide van Werchter. Dat blijkt uit vele reacties die binnenstromen op sociale media. 

Over één ding is iedereen het eens: aan Ed Sheeran zélf viel niet te tippen. Fans springen over elkaar heen in de zoektocht naar superlatieven omdat gewoon niéts lijkt te omschrijven hoe goed de jonge Engelsman was met zijn gitaar en loopstation. 

Dat terzijde waren er wél veel andere dingen die het muzikale genot op de weide in de weg stonden. Om te beginnen uiteraard het tropische weer. Het was zondag met gemak 30 graden.

Het gebrek aan schaduw na het kappen van enkele bomen op het terrein, zorgde ervoor dat het de hele dag bakken en braden was. 

De organisatie raadde de concertgangers dan ook aan om voldoende te drinken en zich goed in te smeren. Een half litertje water (het dubbel van een flesje frisdrank) kon je uitzonderlijk 'op de kop tikken' voor één bon ofwel 3 euro, een actie die de hydratatie van 65.000 enthousiaste fans moest bevorderen.

Jammer genoeg kon je dat water niet zomaar bemachtigen. De rijen voor zowel de drankbonnetjes als de eigenlijke drankkraampjes namen ongeziene proporties aan. "Voldoende drinken?" klinkt het sceptisch op Twitter. "Ja, graag. Maar dan moeten we eerst wel aan bonnetjes geraken." Bezoekers met lege plastieken flesjes troepten twijfelend samen rond de spoelbakken aan de toiletten. Zou dit drinkbaar water zijn? Velen wagen de gok en vullen hun flesjes dan maar op die manier aan. 

(Lees verder onder de foto's, nvdr)

De geluidskwaliteit tijdens het concert van Sheeran liet te wensen over, tot op het punt dat je halverwege de wei je buurman of -vrouw beter kon horen zingen dan Ed zelf. Natuurlijk was dat geen probleem voor superfans, die de teksten van minder geluids-intenstieve hits als 'Happier' en 'Thinking Out Loud' zonder zijn hulp ook wel onder de knie hadden. 

Tot slot nog de grote schrik van elke Werchter-bezoeker: de parking. En dan vooral het verlaten daarvan. Een proces dat zoveel tijd in beslag kan nemen dat er her en der spontaan danceparty's ontstaan op de zandweggetjes, er een weekvoorraad chips en cola wordt aangevoerd en de laatste plaat van Ed Sheeran luid weerklinkt door open raampjes, allemaal om de tijd te doden - maar dan hebben we het uiteraard over de optimisten. 

Het laatste concert van de avond was er eentje van claxons, fietsbellen en wanhopig gevloek. Twee uur stilstaan zonder enige beweging was niet uitzonderlijk op bepaalde delen van de parking. Wie eerst arriveerde op het festival en zo een mooi plekje vooraan kon bemachtigen, moest het nu helaas bekopen met een overnachting in Vlaams-Brabant. 

(Lees verder onder de foto's, nvdr)

Toegegeven, elk jaar gaat het weer een klein beetje vlotter. Verschillende fans laten via Facebook weten dat ze erg tevreden zijn over de organisatie en hopen dat het volgende week minstens zo gesmeerd verloopt. Voor wie toch zijn twijfels heeft, worden er tips verspreid: koop zonnecrème in vliegtuig-formaat en neem een pakje Trivial Pursuit-kaartjes en een vette playlist mee als entertainment voor in de auto. 
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evelien Neyens

  Zou Werchter ondertussen niet in de mogelijkheid zijn om drank via het bandje te kopen, zoals op Tomorrowland? Zou de festivalgangers alleszins een hoop verloren tijd besparen.

 • Dirk Thyssen

  Als ik de commentaren hier hoor ,zou ik jullie het advies van mijn outwilmen meegeven: blijf in jullie kot .

 • Inge Vander Wielen

  Op zulke evenementen moet water gratis verkrijgbaar zijn . een basisbehoefte met deze hitte

 • DIRK FAES

  Wat zitten jullie nu allemaal te bleiten. Het ticket dat je zelf binnen het uur besteld hebt, doe je zelf. Je weet dat het in Werchter is. Je weet de prijs. Je weet dat er 65000 man is dan. Je weet dat er in België minder ruimte is dan in vele andere landen om te parkeren. Je weet dat het zomer is en dat het warm kan zijn. En wat is er mis met het water aan de waterkraantjes? Verwachten jullie een ober en parasolletjes misschien?

 • Louis Remels

  Is was vorige week op de Mesa. Overàl GRATIS flesjes water en kranen in overvloed. Ook appelen, bananen en koeken waren GRATIS ende hele dag GRATIS Voerke ijsjes. Deelname kostte 5 euro.Frisdrank 1 euro, bier 1.5 euro, koffie 1,5, braadworst 3€