Drastische maatregelen bij Sportpaleis-optreden Chris Rock

Photo News
De Amerikaanse komiek Chris Rock doet op vrijdag 29 september het Antwerpse Sportpaleis aan. Om koste wat kost te vermijden dat aanwezigen filmopnames maken, neemt de organisatie drastische maatregelen.

Gsm's, smartphones, camera's en andere opname-apparatuur zijn niet toegelaten, en dat is menens. "Bij aankomst in de zaal zullen alle smartphones en smartwatches opgeborgen moeten worden in speciale Yondr-zakjes die zichzelf afsluiten en pas na afloop van de voorstelling ontgrendelen. Iedereen blijft echter wel de hele avond in het bezit van zijn telefoon en kan, indien gewenst, zijn mobiele telefoon gebruiken aan de voorziene Yondr-unlockingstations in de hal van het Sportpaleis", staat er te lezen op de website van het Sportpaleis.  

Vorig jaar werd Studio Brussel-dj Faisal Chatar net voor het Sportpaleis-optreden van komiek Kevin Hart hardhandig door de politie uit de zaal gezet. Op uitdrukkelijke vraag van Hart mochten er toen geen gsm's gebruikt worden, klonk het toen.

"Wie desondanks met een mobiele telefoon in de zaal betrapt wordt, zal de zaal moeten verlaten", meldt de event-organisatie nog. Het is volgens onze informatie de allereerste keer dat een soortgelijke maatregel in ons land wordt toegepast.

Chris Rock trekt de wereld over met zijn Total Blackout Tour, de eerste tournee in negen jaar. De afgelopen maanden toerde hij door de Verenigde Staten, waar zijn show kon rekenen op lovende kritieken van zowel publiek als pers. De kaartverkoop voor het optreden in het Sportpaleis start binnenkort.

Yondr case locks up phones during concert to prevent people from recording performances - TomoNews

SAN FRANCISCO - A company called Yondr has created a way of preventing concert-goers from using their phones at performance venues. Before entering a performance venue, attendees would place their cellphones inside a Yondr case.