Ga naar de mobiele website
^ Top

Dit wordt het Tomorrowland van het Meetjesland

Joeri Seymortier
Het Meetjesland verwelkomt deze zomer heel wat feesten, festivals en kermissen, maar geen enkel oogt zo spectaculair als Rijvers Festival komend weekend in Zomergem. Naast regelrechte topnamen op het podium, wil het festival zich vooral onderscheiden door op het terrein volop voor een paradijselijke beleving te gaan. Het Tomorrowland van het Meetjesland? "Dat compliment horen we maar al te graag."

De tijd van feesten met een gewone tent en een planken houten vloer, lijken steeds meer verleden tijd. Tomorrowland zette enkele jaren geleden de trend, en sindsdien proberen steeds meer organisatoren hun publiek ook naast het podium te entertainen. "Met zeventig mensen zijn we volop bezig om een echt festivaldorp te creëren", zegt Frederik Verhasselt van Rijvers Festival.

"Het dorp moet een paradijsje vormen. In elk hoekje valt iets te beleven. Er zijn twee pop-uprestaurants: Elckerlijc uit Maldegem en 't Vijfde Seizoen uit Aalter. Maar ook wie graag aan de kraampjes eet, wordt verwend. Onder andere met pizza die ter plaatse en artisanaal gebakken wordt. Er zijn speciale cocktailbars met professionele cocktailshakers, en barista's zorgen voor de beste koffies. We werken voor ons culinair luik bewust met zoveel mogelijk Meetjeslandse toppers."

Fonteinen ingebouwd
"In het terrein worden dit jaar voor het eerst fonteinen ingebouwd en we werken met planten en kleine bloemperkjes. Je moet hier genieten op elke vierkante centimeter van ons nieuwe terrein. Wie naar Rijvers Festival komt, moet een unieke citytrip beleven binnen het Meetjesland."

Rijvers Festival zet ook zwaar in op mobiliteit. "We leggen dit jaar twee gratis pendelbussen in om de bezoekers veilig en gemakkelijk naar het feestterrein te krijgen", klinkt het. "De bus rijdt tijdens het hele festival een vaste ronde met vaste stopplaatsen in Oostwinkeldorp, Ronseledorp, Den Boer, parking van Okay, de Sint-Martinusschool en Geetdam. Er is ook een betalende taxidienst beschikbaar. Wie met de wagen komt, kan voor drie euro gebruik maken van één van onze twee grote parkings."

Nog tickets verkrijgbaar
Er zijn dit weekend aan de kassa van Rijvers Festival nog tickets verkrijgbaar. Die kosten 25 euro per dag. Belangrijk: kinderen onder de 90 centimeter mogen gratis binnen. Op vrijdag 11 augustus staan onder andere Kraantje Pappie, Regi en Maarten Vancoillie op de affiche. Kom op tijd, want Kraantje Pappie start al om 20 uur met 'pompen'. Op zaterdag is er K3, Buurland, Miguel Wiels, Niels Destadsbader, Peter Van de Veire, The Mackenzie feat Jessy en de Nederlandse topper Jebroer. Op zondag kan je genieten van Koen van De Buurtpolitie, Samson en Gert met live-band, Ghost Rockers, Sven Ornelis, Willy Sommers, De Romeo's en Sylver.

Info: rijversfestival.be.


1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Falcon Fighter

    Met 1 stage, hahaha. En de namen klinken nogal zeg, Samson Gert.... wauw

Meld een bug