De nieuwste prinsen van het Sportpaleis heten Dimitri Vegas & Like Mike

Facebook Dimitri Vegas & Like Mike

'Bringing Home The Madness', zo heetten de twee concerten die Dimitri Vegas & Like Mike het voorbije weekend in het Sportpaleis gaven. Een vlag, misschien was het wel die grote tricolore waar Like Mike op zijn dj-booth ergens halfweg de show mee stond te zwaaien, moet de lading zelden zo goed gedekt hebben. Nadat de broers Thivaios al grote faam maakten in haast elke uithoek van deze aardkloot en ze in oktober nog verkozen werden tot nummer zes op de wereldwijde dj-ranking, gaat nu ook ons land helemaal plat voor de partners in crime uit Willebroek. Correctie: 'Willehood'. Jow bro! Zowel op vrijdag als op zaterdag moet het woord 'zottekeskot' het synoniem zijn dat we het best op een extatisch Sportpaleis, dat in totaal 32.000 fans verwelkomde, konden plakken. Waanzin. Dimitri Vegas & Like Mike: na de koningen van Tomorrowland, nu ook de nieuwste prinsen van het Sportpaleis.

De link met Tomorrowland was -terecht- nooit ver te zoeken. De hele productie ademde de vette ID&T-stempel als handelsmerk uit. Of wat te denken van het ledscherm achter de broers dat haast de volledige breedte van het Sportpaleis besloeg en waar de meest geweldige visuals zich afwisselden met de regelmaat van een Zwitserse klok. Ook de basics die tegenwoordig vaste kost zijn bij een elektronische dansshow, werden tot in het absurde doorgedreven. CO2-jets, metershoge vlammen, laserlichten, confetti, glowsticks, van alles was er belachelijk veel. Op de koop toe werd de show van zaterdag, Tomorrowlandgewijs, live op YouTube gestreamd.

Zo draaide deze weliswaar op voorhand gewonnen thuismatch uit op een haast twee uur durende totaalshow waarin de hoogtepunten zich in een razendsnel tempo opvolgden. Wie even snel om drank ging, was geheid de pineut. Terwijl de drops je om de oren vlogen, kreeg je bij een Mexican Wave de indruk in een voetbalstadion te zitten (tiens, dan toch voetbal op het hoogste niveau in 't Stad?), tijdens een moshpit waande je je even op een metaloptreden, of tijdens een Champagne Shower aangevoerd door Like Mike met in zijn zog een bataljon danseressen uitgerust in DV&LM-shirts, leek je dan weer in een decadente nachtclub beland te zijn. Grappig moment: in dat wulpse rijtje bevond zich ook vriend des huizes Regi, die door de security niet meteen herkend werd en even hardhandig gevraagd werd de scène te verlaten (zie 1:00 in filmpje hieronder). Regi die uit 'zijn' Sportpaleis gezet wordt? Kom nou.

Als de broertjes zich één pluim op de hoed mogen steken, is het wel dat hun show (in tegenstelling tot menig andere dj-set) uit haast de helft eigen materiaal bestaat. Als net die anthems (vooral 'Ocarina', dankzij de vocals van Katy B aan nog maar eens een nieuw leven toe, en 'Mammoth') ook na de show tijdens de uitstroom nog massaal gezongen worden, weet je dat het goed zit. Of wanneer je ziet dat je publiek uit zowel jong als (iets) ouder bestaat, al lijkt ons die eerste toch net iets groter - afgaande op het gejoel van de bakvissen die net niet in zwijm vielen toen Like Mike zijn shirt uittrok. Of nog: als je -in België lijkt dit er wel gewoon bij te moeten horen- ook je schare haters hebt.

"Het lijkt wel alsof we zelf Dimitri Vegas & Like Mike niet meer waren, alsof dat dit weekend iets was in de derde persoon meervoud", vertelde Dimitri ons zaterdag even na de show, op de vraag wat zo'n tot de nok gevuld uitzinnig Sportpaleis met een mens doet. Met hun remix van 'The End' van The Doors werd er afgesloten (al kwamen ze ook nog even terug voor een hardstyle versie van 'Mammoth' van de hand van Coone), maar wie denkt dat het grand cru jaar 2013 er nu definitief opzit voor Dimitri Vegas & Like Mike, komt bedrogen uit. Zo staan er tijdens het eindejaar vijf shows in 72 uur gepland in Brazilië. Eat, Sleep, Rave, Repeat, zo wist ook Fatboy Slim dit jaar.