Exclusief voor abonnees

De jongen is een grote meneer geworden: Niels Destadsbader weet als geen ander hoe hij het Sportpaleis moet inpakken

Niels Destadsbader
Niels Destadsbader
Alsof hij Sinterklaas was. Niels Destadsbader (31) overlaadde het Sportpaleis met de ene verrassing na de andere — van een gastoptreden van ‘Safety First’ tot duetten met Bart Peeters en Nielson, en een stevige portie shaken met z’n heupen. Zijn 18.000-koppige koor zong elke letter verliefd mee. 

Ongeloof en paniek, daar begon zijn eerste van drie shows in Antwerpen vrijdagavond mee. Waar is de man voor wie 18.000 mensen naar het Sportpaleis kwamen afgezakt? Zijn band is er klaar voor, maar van hem is geen spoor op het podium. De mannen van ‘Safety First’ komen het publiek inspecteren, en daar zit «een raar figuur», zeggen. Wie duikt daar op een stoeltje in de zaal op? Met zwarte pull, kap over het hoofd. Omringd door fans die niet weten wat hen overkomt. Inderdaad, Niels Destadsbader. Waarop hij een harmonieuze medley van ‘Verover mij’ — nu al een klassieker — en zijn nieuwste ‘Boven de wolken’ inzet. In een paar seconden zingt iedereen met hem mee — allemaal in blinde adoratie voor die zanger uit het West-Vlaamse Deerlijk. We zijn dan amper vijf minuten ver. Dat belooft voor de komende twee uur en twintig minuten. «Kosten noch moeite hebben we gespaard. Ik kon kiezen tussen meer verdienen of extra geld investeren in een totaalspektakel. ’t Is dat laatste geworden», had hij vooraf al gezegd. We moeten het hem nageven: Niels — strak in het pak —voegt de daad bij het woord. De jongen die vorig jaar nog in zijn hemdje stond op te treden, is een grote meneer geworden.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • KATIA LAMBRECHTS

  Fantastisch optreden! Ik zou voorstellen dat degene die er niet bij waren in het Sportpaleis, zich van enig commentaar onthouden. Niels zingt inderdaad niet perfect, maar hij raakt! ( misschien juist daardoor...) Doe zo voort Niels, je bent een grote mijnheer!

 • Joseph Van Gool

  Outfit is goed, en nu nog leren zingen.

 • Denise DE Groof

  Sorry maar hij zingt zonder enig gevoel ook nog veel werk aan zijn ademhaling sorry!

 • Didi Bellens

  Heeft enkel goede promotor nl zijn broer. Die weet goed wat hij moet doen. Voor mij is hier veel gesjoemel bij. Precies dat er maar ene goei is.

 • Chris Marien

  Vind het zwaar overroepen ,heeft steun van de media Is geen groot artiest , mij ga je nie in het sportpaleis zien