De geestige reactie van Metro op eigen Eurosongblunder

Op de Facebookpagina van Metro kwam er deze foto, een ludieke verwijzing naar hun blunder.
Facebook Metro Op de Facebookpagina van Metro kwam er deze foto, een ludieke verwijzing naar hun blunder.
Gisteravond won Axel Hirsoux de finale én het bijhorende ticket richting het Eurosongfestival in Kopenhagen. Kopenhagen dus, en niet Stockholm zoals Metro deze ochtend in de papieren editie meegaf. De krant wist het menselijke foutje dan wel ludiek uit te gommen.

Metro, de gratis krant die 's ochtends door veel treinreizigers wordt meegegraaid, wordt ook maar door journalisten van vlees en bloed gemaakt. Bewijs daarvan is de lapsus die in hun artikel over de Eurosongfinale sloop. Axel Hirsoux won die finale, maar zou volgens de krant richting Stockholm moeten trekken om het op te nemen tegen de rest van zijn Europese collega's.

Op die manier zijn onze kansen bij voorbaat erg gering, iets wat ook Studio Brussel opmerkte. Het antwoord kwam er even later in de vorm van bovenstaande foto, waarbij de journalist in kwestie op Bart Simpson-wijze moet boeten voor het foutje. Of hoe zelfrelativering dit alles een leuke twist geeft.

Eerder mocht ook Nathalie Michiels, voorzitster van Jong CD&V Bornem, publiekelijk straf schrijven na een tweet waarin ze een nieuwe Hitlergroet zag in het v-teken van N-VA.