Controversiële Italiaan Beppe Grillo naar Koninklijk Circus

AFP
De Italiaanse komiek en politicus Beppe Grillo komt op 30 maart 2015 optreden in het Koninklijk Circus in Brussel. Het is het eerste buitenlandse solo-optreden voor Grillo, die met zijn Vijfsterrenbeweging bij de Italiaanse verkiezingen goed was voor meer dan twintig procent van de stemmen. De ticketverkoop start op vrijdag 12 december om 10u.

"Rabdomante" is de titel van de nieuwe show van Grillo die gaat over "de nieuwe, kleurrijke wereld die ons te wachten staat". Een Rabdomante is een wichelroedeloper, die via aardstralen bepaalde voorwerpen denkt te kunnen opsporen. Grillo legt de link met "iemand die op zoek is, die de signalen van verandering opvangt en erop anticipeert."

Volgens de 66-jarige Grillo voert alles wat vandaag aan het gebeuren is, ons mee naar de toekomst: "van de robotica tot de genetica en de politiek, alles is aan het veranderen en wij zitten er middenin".

De komiek en politicus is in zijn thuisland erg populair, al kreeg hij ook al geregeld tegenwind wegens zijn harde kritiek en zijn demagogische stijl van politiek bedrijven.

Het optreden in het Koninklijk Circus begint om 20u en zal volledig in het Italiaans verlopen.