Ga naar de mobiele website
^ Top

Blanche snelt naar koppositie iTunes - bookmakers voorspellen vierde plaats in finale

ISOPIX
Haar optreden gisteren was dan misschien niet altijd even toonvast, maar toch wist Blanche veel indruk te maken en mensen te ontroeren met haar nummer 'City Lights'. Het legt haar geen windeieren. Deze morgen is ze, van alle Eurosongkandidaten, opgerukt naar de eerste plaats op iTunes. Al zit de Portugese artiest haar wel dicht op de hielen.
iTunes

Die ingetogen breekbaarheid die haar zo eigen is, past net heel goed bij het ijzersterke lied 'City Lights'. Dat is ook de rest van Europa niet ontgaan. De song roept sterke emoties op, zelfs in die mate dat sommigen het niet droog hielden toen Blanche gisteren op een aandoenlijke manier haar kwetsbaarheid toonde op het podium. Getuige daarvan enkele reacties op Twitter. Zo verklaarde de Poolse tv-commentator dat hij "de tranen in haar stem hoorde".

De muziek, de tekst en haar unieke stem: het hele plaatje klopt. Geen wonder dat 'City Lights' is uitgegroeid tot het populairste Eurosongnummer op iTunes. Daarmee steekt Blanche voorlopig alle andere kandidaten de loef af. Na de show gisteren is het lied opgedoken in de charts van negentien landen. In Litouwen en in ons land is de zangeres binnengekomen op de eerste plaats. Zeven keer noteert het lied in de top-20.

De Portugese artiest staat op een tweede plaats, gevolgd door Moldavië, Italië en Zweden.

Bookmakers
Waar Blanche voor de halve finale nog gezakt was tot de dertiende plaats, schatten de verzamelde bookmakers haar kansen nu een stuk hoger in. In de rangschikking stootte Blanche door naar de vierde plaats. Ze laat enkel Italië, Portugal en Bulgarije voorgaan.

Getty Images
eurovisionworld.com

Bij de internationale fanclubs van het Eurovisiesongfestival uit 37 landen is Blanche duidelijk één van de topfavorieten. Zij plaatsen de Brusselse zangeres voorlopig op een tweede plaats na Italië. Ook bij de bookmakers schuift Blanche opnieuw acht plaatsen op: ze staat op een mooie vijfde plaats nadat ze eerder was weggezakt na twee minder goede repetities.

Op het Eurovision YouTube-kanaal heeft ze de tweede meest bekeken performance na Salvador Sobral uit Portugal met 'Amar Pelos Dois'.

Gisteren was Blanche ook een tijdlang de meeste gezochte artiest van alle Eurosongkandidaten op Google. Zij speelde voortdurend haasje over met de Zweedse kandidaat Robin Bengtsson.

Nu de kwalificatie voor de finale binnen is, valt de druk misschien wat van haar schouders en kan Blanche hopelijk zaterdag een knalprestatie afleveren. En dan is alles mogelijk.

WireImage
AP
Blanche is bovendien de meest gezochte artiest op Google van alle Eurosongkandidaten.
Google Blanche is bovendien de meest gezochte artiest op Google van alle Eurosongkandidaten.
Meer over23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • K Vdb

  Roemenië is justin bieber en Kroatië is frozen . Kan dit zomaar

 • Dave_DK *

  Weldegelijk plagiaat... onbegrijpelijk dat die Eurosong-commissie dit niet verder onderzocht heeft bij elke inzending. Dit nummer (éclat) is origineel van Alexe Gaudreault en werd uitgebracht in mei 2016. Het nummer van Blanche werd pas in maart 2017 gereleased door Play It Again Sam records. Hoewel ik het absoluut geen slecht nummer vind, vind ik plagiaat een even grote schande als Australië en andere niet Europese landen toelaten tot deze Europese wedstrijd...

 • Severine C

  Aan allen die kririek hebben hier, ga er zelf maar eens staan. Wat een idee om zo over de prestatie van een ja 17! jarig meisje te spreken. Idd ze was erg zenuwachtig.... hopelijk heeft ze een goed resultaat in de finale, en heu, Blanche, maak je zo zenuwachtig niet voir de finale, je bent al binnen eigenlijk!

 • Lily Of Flanders

  Mooi liedje maar daar is alles mee gezegd

 • fred fred

  Voor mij een van de mooiste liedjes (zoniet het mooiste) dat België al naar het eurosong heeft gezonden

Meld een bug