Billie Eilish dan toch niet op Werchter Boutique pop-up: veiligheid kan niet gegarandeerd worden

BSRagency BSR Agency
Werchter Boutique pop-up van komende zomer is geannuleerd. De federale politie gaf immers negatief advies omdat de diensten op 19 juli ook actief zijn op Tomorrowland en Dour Festival. De veiligheid kan dus niet gegarandeerd worden, indien er nog een extra event tegelijkertijd zou plaatsvinden. Het was ook niet mogelijk om Werchter Boutique pop-up te verplaatsen.

Werchter Boutique pop-up wordt volledig geannuleerd, alle tickets worden terugbetaald. Omdat het om productionele redenen niet mogelijk was om het festival naar een andere datum te verplaatsen, wordt het festival Werchter Boutique pop-up, waar de 17-jarige Eilish normaal de headliner zou geweest zijn, verhuisd naar het Sportpaleis. FINNEAS zal er aantreden als opening act.

De reeds aangekochte tickets voor Werchter Boutique pop-up worden terugbetaald en voor het concert in het Sportpaleis start een nieuwe voorverkoop op zaterdag 7 december om 10 uur. Tickets zijn te verkrijgen via proximusgoformusic.be en teleticketservice.com. Fans die hiervoor reeds een ticket kochten, krijgen toegang tot een exclusieve voorverkoop op vrijdag 6 december en worden hiervan vandaag/vrijdag nog persoonlijk verwittigd. Snel zijn is echter de boodschap, gezien het Sportpaleis een aanzienlijk kleinere capaciteit heeft en dus minder concertgangers kan verwelkomen. Volgens de website van het Sportpaleis zijn er 18.575 zitjes.

Probleem opgelost

Het schrappen van Werchter Boutique pop-op lost meteen ook het probleem van de zevende festivaldag in Werchter op. Dat probleem ontstond met de aankondiging van Live Nation dat het op 21 juni TW Classic organiseert met Paul McCartney als headliner. Op 20 juni is er immers al Werchter Boutique geprogrammeerd, van 2 tot en met 5 juli Rock Werchter en op 19 juli stond tot vandaag Werchter Boutique op de agenda.

Volgens een princiepsakkoord tussen de festivalorganisatie, de provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten Rotselaar en Haacht is een zevende festivaldag in Werchter enkel mogelijk mits expliciete instemming van beide gemeentebesturen. Ondanks de start van de voorverkoop voor TW Classic vrijdag was die toestemming nog niet gegeven. Een Haachtse schepen liet omwille van de draagkracht van de omgeving recent zelfs weten negatief te staan tegenover een zevende festivaldag. 

Photo News19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven van Soom

  Diegene die beweren dat ze geen noot kan zingen hebben of een vooroordeel of kent er niks van en heeft ze nog niet horen zingen op bv reading of het nummer dat ze zingt ter ere van een overleden vriend en rapper. Mja flauwekul verkopen,specialiteit van de verzuurde vlaming.

 • Christelle Vandermaelen

  Gewoon een product van de platen maatschappij... ze heeft al reeds haar eigen kleding lijn enz... dus een echt voorbeeld voor onze consumerende jeugd.

 • gerard wauters

  Tickets verkopen en erbij zeggen dat als ze niet zou komen je, je geld niet terug krijgt. Toen wist ik al dat dit feestje een staartje zou krijgen. Eigenlijk is het mensen in de val lokken. Maar goed dat het niet doorgaat, te druk, slechte muziek, niet ecologisch, en alle andere haatredens van de verzuurde Vlaming komen nu goed uit. Jammer voor de fans (waar ik absoluut niet bij hoor), maar leef en laat leven.

 • romy verhove

  Billie Eilisch wie betaald daar nu voor ,geen noot kunnen zingen en razend populair bij de jeugd ,maar gelukkig is jeugd zo dom.

 • Margaretha Mestdagh

  Dirk Rasschaert, daar zit het hem nu net : dit meisje en haar broer schrijven alles zelf, producen en Billie zal zich niet door iemand iets laten opleggen, ze is zeer eigenwijs...