Antwerp Pride maakt zich klaar voor 12de editie met nieuw festivalterrein

Love United Antwerp Pride
Antwerp Pride Love United Antwerp Pride
De twaalfde editie van Antwerp Pride - dit jaar van 7 tot 11 augustus - heeft heel wat nieuws in petto. Er is een LGBT-History week, een nieuwe route voor de Parade op zaterdag en ook het Love Unitedfestival en het Closingfestival vinden dit jaar voor het eerst plaats op de Gedempte Zuiderdokken.

De voorbije jaren trok de parade van Antwerp Pride op zaterdag telkens van de Waterpoort aan de Gedempte Zuiderdokken naar de Scheldekaaien om te eindigen aan het Steen, waar de afterparty kon losbarsten. Dit jaar is de route anders. De organisatie wil verder kijken dan het toeristische hart van Antwerpen. Voor het eerst betrekt men daarom nieuwe buurten bij de Antwerp Pride. Daarom vraagt men deelnemers om samen te komen op het diverse Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord. 

Op diverse locaties vinden er tussen 24 en 30 juni verschillende evenementen plaats: van film tot debat tot feest. Vrijdag 28 juni zal Het Roze Huis een memorandum overhandigen aan de Stad Antwerpen met aanbevelingen om een nog inclusiever beleid te voeren.

Tijdens het festival kunnen aanwezige gasten genieten van enkele toffe namen uit de muziek: onder andere Vive la Fete en Marc Almond komen mee een feestje bouwen. En voor de liefhebbers: ook ex-Songfestivalwinnares Charlotte Perrelli zal er optreden! 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.