Ga naar de mobiele website
^ Top

"Wie er gaat winnen? Ik natuurlijk!"

BLANCHE TREEDT VANAVOND ALS 23STE OP IN DE FINALE - EN ÓF ZE HET ZIET ZITTEN

Reporters/ GYS
"Wie er gaat winnen vanavond? Ik natuurlijk!" Blanche schatert het uit. Vorige week was ze nog een nobele onbekende, nu staat ze bij de bookmakers in de top vijf van de finale van het 62ste Eurovisiesongfestival. Van een verlegen schoolmeisje is de Brusselse Ellie Delvaux in amper een paar maanden tijd uitgegroeid tot een zelfzekere jongedame. Zelfs al wordt ze volgende maand pas 18.

We zitten één hoog in het kantoor van de Belgische ambassadeur in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Een mooie, ruime ambtswoning met fraai uitzicht. Op de benedenverdieping staat een grote tafel met hapjes, Belgische suikerwafels en bieren van bij ons. En nu Blanche het tot de finale heeft geschopt, is haar familie toch maar overgevlogen voor morele en emotionele steun. Broerlief, papa en plusmama mogen straks mee op de foto met de ambassadeur. Blanche zit er ontspannen bij, en praat vlot en ongedwongen. "Of ik me nog eens wil voorstellen aan Vlaanderen? Mais oui", klinkt het vrolijk. "Ik ben Ellie en word over een maand, op 10 juni, 18 jaar. Die stap van 17 naar 18 is écht iets waar ik naar uitkijk. Al is het maar omdat je dan van de ene dag op de andere veel meer mag."

"Ik zing al bijna heel mijn leven. Maar met mijn deelname aan 'The Voice Belgique', ruim een jaar geleden, is alles wel in een stroomversnelling gekomen. Ik denk niet dat ik die drang om te zingen geërfd heb. Ik ben wel opgegroeid in een kunstzinnig gezin. Mijn mama is binnenhuisarchitecte en schildert, mijn grootmoeder is pianiste en mijn broer zingt ook. Papa is niet zo kunstzinnig, maar heeft wel een erg open geest."

Blanche komt uit een joodse familie, "al zie ik het jodendom niet als een pure religie, eerder als een cultuur," vertelt ze. Het hele verhaal leest u in onze Pluszone. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro.

photo_news
Meer over20 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Stefanie Cypers

  Mooi!

 • Bob Simons

  Elli gaat dat goed doen prachtig nummer kan niet anders dan winnen!!!

 • de waarheid kwetst

  En daarna zangles volgen...

 • thierry seys

  Ik hoop dat ze tweede word anders word het belastingsgeld er weer door

 • Gravis Frederic

  Als ze vanavond ni vals zingt is ze idd TOP 3, zelfs winnend nummer mede kansmaker is Hongarije. Gewoon zenuwen onder controle houden en IETS meer bewegen.

Meld een bug