"Ik vond het fantastisch. Ik ga een goed glas 'limonade' met die van Australië drinken"

Getty Images
De immer positieve Laura Tesoro blijft wie ze is: optimist tot in de kist. Want als Lieven Van Gils haar in 'Van Gils en Gasten' vlak na het Eurosonggeweld opbelt, is Laura haar goedlachse zelve. Of ze tevreden is? Ja, al was het ook voor haar wel even slikken met al die spanning die de nieuwe puntentelling opleverde. "Op een gegeven moment stonden we zelfs op de derde plaats, en dan zakken we nog", vertelt ze aan de telefoon. "Maar we staan nog in de top tien en ik ben heel blij dat we in die top tien zijn geraakt."

Wie voor haar had mogen winnen? "Australië." "Ik vond het een fantastisch avontuur. Ik ga een goed glas 'limonade' met die van Australië drinken", grapt ze (nadat die zich eerder als een echte 'partygirl' outte die een eventuele overwinning zou vieren met een fris glas limonade, nvdr.).

Laura, je was geweldig. Een dikke proficiat voor een prachtige prestatie.

AFP

"FREAKING TOP 10 whoopwhoop!", zo schreef de zangeres in de nacht van gisteren op vandaag op haar Facebookpagina.

De zangeres bedankte iedereen voor de steun en noemde haar ploeg "het beste team ever". "Het avontuur zit erop! Wauw, wat een rollercoaster!! Thank you so much for all the support!!! Merci merci merci!", zo klonk het nog.

Uit verschillende hoeken ontving Laura Tesoro aanmoedigingen en felicitaties. Eerste minister Charles Michel tweette voor haar optreden voor haar te zullen duimen en sprak achteraf van "een fantastisch optreden". Ook Geert Bourgois had het over "een mooi optreden". "Je maakt ons heel trots", zo tweette de Vlaamse minister-president, die tegelijk Oekraïne feliciteerde met de overwinning.

Felicitaties waren er ook van het Belgische Koninklijke Paleis, dat haar feliciteerde met haar plaats in de top tien. "Wat een spannende avond, great job!" Daarnaast vergat ook Loïc Nottet, die ons land vorig jaar vertegenwoordigde, de zangeres niet te feliciteren.

Op het sociale netwerk Twitter werd zaterdagavond en -nacht druk getweet over het Eurovisie Songfestival, en het nummer "What's the pressure" staat sinds enkele dagen op de eerste plaats in de Belgische iTunes.

AP
Laura Tesoro - Het avontuur zit erop! Wauw, wat een... | Facebook
REUTERS

En of Laura Tesoro indruk gemaakt heeft met haar performance op het Eurovisiesongfestival. Ook de presentatoren van de show waren dolenthousiast toen VTM NIEUWS hen ter plaatste vroeg wat ze vonden van 'What's the Pressure?'.

Al moest presentatrice Petra Mede wel even denken. "Ik ben nu zo moe, België..." kon ze zich even niet meer herinneren over welke act het ging. Maar uiteindelijk had ze aan één woord genoeg van haar collega Måns Zelmerlöw: "Dat disconummer."

Het was voldoende om Mede euforisch te maken: "Ik vond het fantastisch, ik werd er blij van, zo funky en groovy." En ook Zelmerlöw, vorig jaar nog winnaar, is fan: "Laura deed het fantastisch. Ze had een goede connectie met de camera en het liedje is ook heel mooi." Zelmerlöw begon het nummer zelfs spontaan even te zingen.

EPA