"Haldis de punten voor het Eurovisiesongfestival": Umesh Vangaver deelt Belgische punten uit in finale

VRT
"12 points go to..." Wie zaterdag naar het Eurovisiesongfestival kijkt, zal dat uit de mond horen komen van niemand minder dan Umesh Vangaver. De VRT stelde hem aan om de punten voor te lezen van de Belgische vakjury tijdens de finale van het kijkcijferkanon. Voor Umesh is dat een meevaller van formaat, want hij ging een opvallende weddenschap aan met Tom Waes. "We hebben gewed dat ik hogere kijkcijfers kan halen als hij. Dat moet lukken met de 250 miljoen kijkers komende zaterdag", grijnst Umesh tegen de VRT.

In de derde aflevering van zijn programma 'Umesh pop-up teevee' gaat hij de weddenschap aan met Tom Waes. Die lachte op voorhand waarschijnlijk al een beetje in zijn vuistje, want Waes rijft met zijn populaire programma's met gemak een miljoen kijkers bij elkaar.

Maar op dit grapje had hij ongetwijfeld niet gerekend. De winnaar van de weddenschap is immers nu al bekend. Dat Umesh de punten mag voorlezen, betekent dat hij op een slordige 250 miljoen kijkers kan rekenen.

De puntentelling voor het Songfestival is deze editie overigens anders. Eerst zullen de punten van de vakjury's voorgelezen worden en daarna volgen de punten van het publiek uit de televoting. Dat moet het geheel een beetje spannender maken, want zo is de winnaar pas op het einde bekend.

VIER