"De beste act van de avond": dit zeggen buitenlandse media over Laura Tesoro

Laura Tesoro in actie tijdens de tweede halve finale van het Songfestival.
EPA Laura Tesoro in actie tijdens de tweede halve finale van het Songfestival.
In België zijn we al lang overtuigd van haar jeugdige kwaliteiten, maar gisteravond kon Laura Tesoro ook de rest van de wereld overtuigen. Niet alleen op sociale media, ook in de buitenlandse media regent het superlatieven.

"Yeeesssssssssssss Belgium acting like she's already won". Het was een van de vele enthousiaste commentaren op Twitter, tijdens de performance van Laura Tesoro. Met haar zelfzekere prestatie en standvastige stem kon ze ook de buitenlandse media overtuigen.

"België was de beste act van de avond", klinkt het bij The Telegraph. "Tijdens de eerste halve finale waren we all over The Netherlands like a red light district rash. Maar nu overwegen we van kamp te veranderen. Zangeres Laura Tesoro bracht een van de meest aanstekelijke en opzwepende nummers van de wedstrijd."

Voor Metro UK was de ontlading bij het Belgische team na het bekendmaken van de finalisten een van de hoogtepunten van de avond. "Laura is een van de meest populaire sterren van deze Eurovision geworden", klinkt het daar.

Popkneiter

Een geduchte concurrente voor onze noorderburen dus, al lijken ze daar in Nederland nog niet echt wakker van te liggen. De Volkskrant genoot vooral van Laura's sublieme prestatie. "Ook dit jaar kun je met een gerust hart sympathiestemmen op de benedenbuur", klonk het gisteren. "Laura Tesoro port de ingedommelde kijker wakker met een frisse hallo-hier-ben-ik-popkneiter, zo een die je al weken in je leven denkt te hebben. What's The Pressure is geschreven door Selah Sue, maar heeft verder helemaal niks met Selah Sue te maken. Wel met de swing van Bruno Mars. En met Laura Tesoro."

Ook het AD is lovend. "Deze funky dansvloervuller zou zo maar eens goed kunnen zijn voor de Hollandse douze points."

'Deze funky dansvloervuller zou zo maar eens goed kunnen zijn voor de Hollandse douze points'

AD

Saturday Night Fever

Mogen we zaterdag ook rekenen op twelve points uit Duitsland? Duitse media zijn alvast lovend. Volgens Stern "verfrist de amper 19-jarige Laura Tesoro de wedstrijd met haar disconummer". En volgens ARD kan het niet misgaan met een "choreografie à la Saturday Night Fever".

Onze buurlanden zijn dus overtuigd, maar in Eurosongland Zweden zijn ze strenger. "De Belgische Amy Diamond, neen, Laura Tesoro heet ze, kan Queens Another one bites the dust bedanken voor haar finaleplaats vanavond", klinkt het in een blog op Aftonbladet. Benieuwd hoe hun If I were sorry het ervan af zal brengen.