"Bieber en Garrix? Dat is 'the next generation": Mr Pinkpop pareert kritiek en stelt gevarieerde affiche voor

ANP
Wie naar de komende editie van Pinkpop gaat, kan rekenen op een brede mix van muziekstijlen. Artiesten en bands als Sean Paul, Kaiser Chiefs, Chef'Special, Kensington, Broederliefde, Imagine Dragons, Rag'n'Bone Man, Passenger, Live (voor de vijfde keer) en Guus Meeuwis maken hun opwachting.

"We zijn al tien jaar bezig Guus Meeuwis te regelen", zegt organisator Jan Smeets (72). Andere acts waren al bekend, zoals Justin Bieber, Green Day, Martin Garrix, Kings of Leon en System of a Down. De winnaar van de regionale talentenjacht Nu of Nooit, The Ten Bells, opent het festival. Op kritiek over de komst van Bieber en Garrix zei Smeets: "Dat is 'the next generation".

'Mr Pinkpop' reikte ook de naar hemzelf genoemde Jan Smeets Award uit aan het hardrock- en punkfestival Jera On Air, dat helemaal drijft op vrijwilligers. Vorig jaar ging de prijs, 20.000 euro groot, naar Funpop, een festival voor mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders/verzorgers.

Pinkpop is dit jaar van 3 tot en met 5 juni. Het is de 48e editie. Het festival vindt plaats in het Nederlands-Limburgse Landgraaf.