Feesten vanuit je hotelkamer op IIIMAGINE: “Eindelijk dat zalig festivalgevoel”

IIIMAGINE
Isabelle Deridder IIIMAGINE
Geen festivals deze zomer, maar de creativiteit van feestend Vlaanderen kent geen grenzen. Dit weekend vormde het Van der Valk Hotel in Mechelen het decor voor elektrofeest IIIMAGINE, waarbij er gefeest werd op de ‘balkonbubbel’ van je hotelkamer.

Een mini-Tomorrowland voor de lucky few die een ticket wisten te bemachtigen. Zo kan je IIIMAGINE X Van der Valk nog het best omschrijven. Zo gauw het feestconcept in verkoop ging, was het volledige evenement op amper een uurtje uitverkocht. Verspreid over drie dagen goed voor 618 feestvierders die - elk in hun bubbel - op 52 balkons van zonnige beats konden genieten.

Verspreid over drie dagen genoten 618 feestvierders - elk in hun bubbel - op 52 balkons van zonnige beats.
Isabelle Deridder Verspreid over drie dagen genoten 618 feestvierders - elk in hun bubbel - op 52 balkons van zonnige beats.

Geen goedkoop feestje

Wie erbij wilde zijn, moest wel bereid zijn om daar behoorlijk wat geld voor neer te tellen. Zo betaalde je minstens 200 euro voor een bubbel van twee, al werd de prijs wel (iets) goedkoper als je met meerdere feestneuzen naar Mechelen kwam.

Geld dat je daarna met gemak kon uitgeven aan drank. Nadat de security aan de ingang uiterst grondig controleerde en zelfs water verboden bleek, geen overbodige luxe. Een flesje spa rood of blauw kostte gelukkig maar 2,50 en een pintje 2,80 euro, het duurste drankje op de kaart (een fles Armand de Brignac brut) was dan weer goed voor 480 euro. De fles rosé bleek met 30 euro voor een fles net dat tikkeltje beter in ons budget te passen.

De drankkaart van het Van Der Valk hotel
Isabelle Deridder De drankkaart van het Van Der Valk hotel
De fles rosé bleek met 30 euro voor een fles net dat tikkeltje beter in ons budget te passen.
Isabelle Deridder De fles rosé bleek met 30 euro voor een fles net dat tikkeltje beter in ons budget te passen.

Wel leuk: iedere verdieping van het hotel heeft z’n persoonlijke butler. Zelf je drank gaan halen is uit den boze. “De regel is dat we een keer aankloppen, daarna komen we binnen”, legt gangverantwoordelijke Tamara uit. “Je kan dus maar beter zorgen dat je niet naakt in bed ligt (lacht)”

Geen compromissen

Hoewel het bootjesconcept van Paradise City en de zomerbar van Rock Werchter bewust de beats binnen de perken hielden, is daar in Mechelen niets van te merken. “We vinden dat los van externe omstandigheden zowel de emotie, de energie als de artistieke boodschap van IIIMAGINE steeds dezelfde moeten blijven. Zonder hiervoor compromissen te willen maken, zijn we op zoek gegaan naar een manier om IIIMAGINE in deze tijden naar de mensen te brengen”, leggen bezielers en elektro-duo Curtis Alto uit.

Feesten doe je vanuit je eigen hotelkamer.
Isabelle Deridder Feesten doe je vanuit je eigen hotelkamer.
Hoewel het bootjesconcept van Paradise City en de zomerbar van Rock Werchter bewust de beats binnen de perken hielden, is daar in Mechelen niets van te merken.
Isabelle Deridder Hoewel het bootjesconcept van Paradise City en de zomerbar van Rock Werchter bewust de beats binnen de perken hielden, is daar in Mechelen niets van te merken.

Om klokslag zes uur begon Beauhause eraan, waarna ook Flashback Force en Curtis Alto nog ten dans mochten spelen. Afsluiten werd er gedaan met Dr Lektroluv, die voor de gelegenheid ook verse beats had meegebracht en om twaalf uur het feestje mocht afronden. Daarna volgde tot een uur nog een in-room music set van Cellini die je op de tv van je hotelkamer kon afspelen.

Bekijk hier een deel van de set van Curtis Alto.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Wanneer de avond invalt, zit de sfeer pas écht goed.
© Isabelle De Ridder Wanneer de avond invalt, zit de sfeer pas écht goed.
IIIMAGINE
© Isabelle De Ridder IIIMAGINE

Onze conclusie? 

Het was duur, maar voor de eerste keer deze zomer hadden we eindelijk dat zalige festivalgevoel. Daar drinken we (nog) eentje op!
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • marc boone

    Top initiatief