Favoriete Beyoncé grijpt verrassend naast de prijzen op MTV EMA's

EPA
Op de MTV EMA Awards in Ahoy Rotterdam heeft Beyoncé, die verschillende keren genomineerd was, zondagavond geen enkele prijs gewonnen. Justin Bieber wist met drie prijzen zijn favorietenrol wel waar te maken.

Bieber won in de belangrijke categorie Beste lied met zijn hit 'Sorry', en ging ook aan de haal met de award voor Beste Canadese act, ten koste van Drake, Shawn Mendes, The Weeknd en Alessia Cara. Eerder op de avond won hij ook in de categorie Grootste Fans. 

De prijs voor Beste mannelijke artiest ging naar Biebers landgenoot Shawn Mendes. Lady Gaga wist zondagavond de prijs voor Beste vrouwelijke artiest in de wacht te slepen. Zij versloeg Beyoncé, Rihanna, Sia en Adele. Net als Beyoncé keerde die laatste ondanks meerdere nominaties met lege handen naar huis.

De Nederlandse dj Martin Garrix won twee awards. Hij kreeg de prijs voor Beste World Stage-optreden nadat hij eerder op de avond al het beeldje voor Beste elektronische act in ontvangst mocht nemen.

Uiteraard was er tijdens de awardshow ook aandacht voor muziek, met optredens van onder meer Bruno Mars, Kings Leon, OneRepublic en Zara Larsson. De punckrockband Green Day, die de award voor internationaal icoon won, sloot de avond af met een politie boodschap. Leadzanger Billie Joe Armstrong zei dat de groep blij was om aan de "afschuwelijke verkiezingsstrijd" in de VS te kunnen ontsnappen. "Het hele land staat op het punt een collectieve hartaanval krijgen."

Eerder deze week raakte al bekend dat zangeres Emma Bale de winnaar was van de MTV EMA-muziekaward voor Best Belgian Act 2016. 

De Nederlandse DJ Martin Garrix poseert met zijn prijs.
Getty Images for MTV De Nederlandse DJ Martin Garrix poseert met zijn prijs.