Fans nemen afscheid van Dolores O'Riordan

Dolores O'Riordan (1971-2018).
EPA Dolores O'Riordan (1971-2018).
Duizenden fans hebben deze middag in de Ierse stad Limerick afscheid genomen van Dolores O'Riordan. De 46-jarige zangeres van The Cranberries overleed maandag in een hotel in Londen.

Rouwende fans stonden ondanks de regen lange tijd in de rij om de St. Joseph's Church binnen te komen waar de herdenkingsdienst werd gehouden. Ze kregen de mogelijkheid om langs de open kist te lopen en de laatste eer te bewijzen. O'Riordans moeder en haar zes broers en zussen waren ook bij de dienst aanwezig, waar zachtjes nummers van de zangeres ten gehore werden gebracht. Naast de kist stond een eerbetoon van haar bandleden met bloemen en de tekst 'Het nummer is geëindigd, maar de herinneringen blijven'.

O'Riordan wordt dinsdag in besloten kring begraven in Limerick. Het zal vermoedelijk nog een tijd duren voordat duidelijk is wat de exacte doodsoorzaak is. Wel liet de politie al weten dat de Ierse zangeres niet onder verdachte omstandigheden is overleden.

De kist van Dolores O'Riordan wordt na de herdenkingsdienst de kerk in de Ierse stad Limerick uitgedragen. De zangeres wordt dinsdag in besloten kring begraven.
AP De kist van Dolores O'Riordan wordt na de herdenkingsdienst de kerk in de Ierse stad Limerick uitgedragen. De zangeres wordt dinsdag in besloten kring begraven.
Fans stoden uren in de rij.
REUTERS Fans stoden uren in de rij.
Oud-klasgenotes van O'Riordan hebben bloemen bij.
REUTERS Oud-klasgenotes van O'Riordan hebben bloemen bij.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Fred Fourgon

    Héél aandoenlijk. Prachtige kist. Spijtig dat het zo ver is, ik was ook wel bereid geweest om een paar uren aan te schuiven om haar een laatste groet te kunnen brengen. Rust in vrede Dolores!