Fans in tranen, publiek verlaat het stadion: langverwachte reünietour Spice Girls draait uit op flop

Dave J Hogan/Getty Images
De reünietour van de Spice Girls heeft zijn start gemist. Via de sociale media liet het publiek tijdens het eerste concert in Dublin massaal weten hoe teleurgesteld ze waren in wat ze te zien en te horen kregen. Of beter gezegd: niet te horen kregen. “Het is verschrikkelijk, we kunnen niet eens verstaan wat ze zeggen of welke nummers ze zingen”, klonk de kritiek. Veel toeschouwers die voor het podium stonden gingen op de grond zitten uit frustratie. Anderen zijn dan weer gewoon vertrokken tijdens het optreden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het had gisteren hét concert van het jaar moeten worden in Dublin. De Spice Girls trapten er hun langverwachte reünietournee af in het Croke Park-stadion. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de bekende Britse meidengroep weer het podium beklimt, en dus stonden de fans van de meidengroep te popelen. Maar zij kregen een koude douche te verwerken, toen bleek dat het hele optreden werd geplaagd door klankproblemen en een gebrek aan kwaliteit. “Hebben wij hier zoveel voor betaald?”, vroegen toeschouwers zich luidop af via Twitter.

“Ik kan geen woord verstaan van wat ze zingen. Ik sta hier te janken”, liet iemand weten. En ook: “Als het publiek massaal gaat zitten omdat niemand er een idee van heeft wat ze horen, dan is er iets grondig fout. Het geluid is zó rampzalig”, of “Wij hebben zoveel moeite gedaan om vakantie te nemen op het werk, hier naartoe te reizen, een hotelkamer te boeken én we hebben ons blauw betaald aan een ticket. Dit is gewoon niet goed genoeg.”

Volgens verschillende concertgangers zijn veel fans in tranen uitgebarsten tijdens de show, omdat zij bijvoorbeeld hun kaartjes als verjaardagsgeschenk hadden ontvangen. Dat hun verwachtingen op geen enkel moment werden ingelost, viel hen dan ook bijzonder zwaar.

(lees verder onder de tweets)

Excuses

De vele negatieve reacties zijn ook de Spice Girls zelf niet ontgaan. Via Instagram liet Mel B vanochtend weten dat er inderdaad problemen waren met het geluid en dat ze te maken kregen met vocale moeilijkheden. “Hey allemaal, bedankt om naar onze show in Dublin te komen kijken. We zien jullie terug in Cardiff en hopelijk is het geluid daar stukken en stukken beter”, liet zij weten in een videoboodschap.

Tijdens de tournee doet Victoria Beckham trouwens niet mee, omdat ze het te druk heeft met onder meer haar eigen modelabel. De overige Spice Girls - Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie B. en Melanie C. - zijn wel gewoon van de partij.

De ‘Girl Power’ klinkt in totaal in dertien steden in Ierland, Wales, Engeland en Schotland. Baby, Ginger, Scary en Sporty Spice sluiten hun tournee op 15 juni af in Londen. Vooralsnog zijn dit de enige geplande reünieshows.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Pascale Matheussen

  Aan de persoon die de Backstreet Boys vernoemt in een eerdere reactie , ik was op het concert woensdag en vond het top... Niks slechts op aan te merken hoor, wij hebben genoten.

 • Steven Lievyns

  Logisch toch??? Die jonge fans van vroeger hebben hun gezind verstand gekregen en zijn nu teleurgesteld!!

 • Albert Hendrix

  Die hebben nooit kunnen zingen het meeste dat ze deden was playback,zoals zoveel van die zangers van die periode. Madonna en Blondie was ook zoiets. Hun voorkomen was het belangrijkst.

 • marcel roten

  Hebben zelfs solo geen brokken gemaakt !

 • Edwige Spiegel

  De slimste is Victoria Beckham die onmiddellijk geweigerd heeft om zich zo belachelijk te gaan maken. Die heeft trouwens interessantere dingen te doen. Dat was toch op voorhand te voorspellen: een meidengroep uit de jaren 90, "meisjes", ja, geen vrouwen van 40+ jaar die trouwens vroeger ook al niet direct uitblonken qua zangtalent, maar dan ergens toch nog met hun jeugdigheid konden charmeren.