Fans gaan uit hun dak op uitvaart Keith Flint

Heel wat fans kwamen naar Braintree afgezakt. Een bloemenkrans met het insectenlogo van The Prodigy wordt uit de lijkwagen gehaald.
EPA Heel wat fans kwamen naar Braintree afgezakt. Een bloemenkrans met het insectenlogo van The Prodigy wordt uit de lijkwagen gehaald.
Het Engelse plaatsje Braintree stroomde vanmiddag vol voor de uitvaart van zanger Keith Flint. Fans gaven massaal gehoor aan de oproep van Flints band The Prodigy om ‘uit je dak te gaan’ en zo eer te betuigen aan de frontman van de rockband.

De uitvaartstoet reed vanuit Braintree naar een nabijgelegen kerk. Bij de ceremonie in de kerk waren alleen directe familie en goede vrienden welkom, maar er werden buiten wel luidsprekers geplaatst zodat fans konden meeluisteren. Keith werd om 16.00 uur lokale tijd begraven.

Verschillende lokale pubs organiseerden hun eigen eerbetoon aan de zanger. Zo had een café het eigen bier van Keith, dat hij Firestarter had genoemd naar de gelijknamige Prodigy-hit, voor de gelegenheid weer op de tap. Een lokaal kinderdagverblijf had knutselwerkjes voor Keith aan het raam gehangen.

Keith werd begin maart op 49-jarige leeftijd dood gevonden in zijn huis in de buurt van Londen. Hij bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd. The Prodigy annuleerde daarop meerdere shows, waaronder die op Suikerrock in Tienen.

REUTERS
REUTERS
Liam Howlett, het muzikale brein van The Prodigy.
Photo News Liam Howlett, het muzikale brein van The Prodigy.
Clive, de vader van Keith Flint.
Photo News Clive, de vader van Keith Flint.
Photo News
REUTERS
Keith Flint in 2005.
Keith Flint in 2005.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.