Vijftienjarige dj mag finale van Eurovisiesongfestival op gang knallen

Pieter Gabriel.
ANP Kippa Pieter Gabriel.
De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft de 15 jarige dj-Pieter Gabriel gevraagd een muziektrack te produceren voor de finaledag op 16 mei. Dat meldt uitvoerend producent Sietse Bakker.

De jonge dj werkt voor het nummer samen met producer Eric van Tijn. De muziek zal te horen zijn tijdens de vlaggenparade op de finaledag van het liedjesfestijn.

"De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren", aldus Bakker. "Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj's en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen."

Gabriel vindt het "een hoogtepunt" in zijn nog korte carrière. Al op achtjarige leeftijd trad hij op tijdens het Amsterdam Dance Event. In 2018 verscheen zijn debuutsingle.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Rotterdam. De halve finales vinden plaats op 12 en 14 mei, de finale staat gepland voor 16 mei. Hooverphonic zal dit jaar de Belgische eer verdedigen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Madame Prez

    Op gang knallen, een mslm misschien ?

  • sven raets

    Dj ? Haha op voorhand alles al op usb stick zetten en dan doen alsof je wat aan de knopjes draait ! Ik kan ook dj zijn hoor