Uitslag Eurovisiesongfestival gewijzigd na fout Wit-Rusland

De Nederlander Duncan Laurence staat nog steeds in de top vier.
rv De Nederlander Duncan Laurence staat nog steeds in de top vier.
De uitslag van het Eurovisiesongfestival is veranderd omdat de jury van Wit-Rusland een fout heeft gemaakt bij het uitdelen van de punten zaterdag. Organisatie EBU maakte vandaag de aangepaste uitslag bekend. De top vier, met de Nederlandse winnaar Duncan Laurence, blijft ongewijzigd.

Wit-Rusland gaf per ongeluk de verkeerde punten aan de verkeerde landen. Zo kreeg Israël bijvoorbeeld twaalf punten, maar die moesten eigenlijk naar Malta gaan. Duncan Laurence krijgt er zes punten bij, waardoor Nederland nu met 498 punten is geëindigd.

De eindstand ziet er nu voor veel landen anders uit. Zo staat Zweden nu op nummer vijf in de lijst van 26 deelnemers. Noorwegen, oorspronkelijk vijfde, moet het nu met een zesde plek doen.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emile De Smedt

  Ieder zijn meug.Voor wie dag na dag overstelpt met muziek,banale liedjes,geroffel en gespetter krijgt er nog georkestreerd zwansfestival boven op.Hoeveel van dat soort vedetten bljven bekendheid genieten?Telkens minder stijl wel gek spektakel..Kost bom geld voor wat een tijfje nadien uit beeld valt.

 • Denise DE Groof

  Stop daarmee flauwe kul er zijn er betere die niet mee doen !!!

 • christophe beunens

  aan de lieve mensen die commentaren willen maken dat hun dat niet interesseert : laat het liever zijn. Ik geef ook niet bij elke voetbalmatch het commentaar dat me dat niet interesseert en ze voetbal mogen afschaffen. Je staat je vrij om te kijken, maar laat de mensen die wel willen kijken hun plezier. Wat het tellen van de stemmen betreft : alles gaat live, en als er ergens een technisch probleem is, dan gebeuren zulke fouten. Pijnlijk maar begrijpbaar.

 • Caroline Villyn

  Wat de uitslag ook is , kijken doen we hier niet meer . Dit is geen liedjesfestival meer maar een hoop zever . Hoe zotter hoe liever .

 • Michiel Vanspauwen

  Eindelijk eens iemand die wint met puur stem muziek en zang Wat was het vorig jaar dan een pure shande nog erger of het een haan was die een ei legde Vriendjes politiek en een hoop geschoemel met geld een hoop fraude Alleen maar alles om het geld Maak nog eens iets puur dan krijg je kijk cijfers want daar draait het om