Tickets liveshows Eurovisiesongfestival binnen 20 minuten uitverkocht

De eerste tickets waren na amper 20 minuten al uitverkocht.
ANP De eerste tickets waren na amper 20 minuten al uitverkocht.
De eerste kaarten voor de liveshows van de twee halve finales en de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy waren vandaag binnen twintig minuten uitverkocht. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse omroep NPO. 

De ticketverkoop ging vanmiddag om 12 uur van start. Fans konden kaartjes kopen voor de halve finales op 12 en 14 mei, de grote finale op 16 mei en voor de zes generale repetities. Na amper 20 minuten tijd waren enkel nog tickets voor de repetitieshows verkrijgbaar.

65.000 plaatsen

Hoeveel kaartjes er tijdens de eerste ronde zijn verkocht, wil NPO niet zeggen. In januari, nadat geloot is in welke halve finale de verschillende landen moeten optreden, wordt een tweede reeks tickets verkocht. Medio maart worden de laatste exemplaren verkocht. 

In totaal kunnen zo'n 65.000 mensen de negen verschillende shows in de Rotterdamse Ahoy bijwonen. Twee derde van de plaatsen is beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors. De gemeente Rotterdam verloot ook een klein deel van de tickets onder inwoners met een laag inkomen. De winnaars krijgen die kaarten dan gratis.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.