Songfestival-merchandise nu al in uitverkoop, Rotterdamse hotels mikken op mei 2021

Heel was moeite nu Songfestival is uitgesteld.
ANP Heel was moeite nu Songfestival is uitgesteld.
Nu het Eurovisiesongfestival van 2020 vanwege de coronacrisis niet doorgaat, zit de European Broadcasting Union (EBU) met een hele berg merchandise waar ze niets meer aan heeft. Shirtjes, sjaaltjes, tassen, sokken, posters en andere prullaria met daarop ‘Rotterdam 2020' zijn haast waardeloos geworden en worden deels al in de uitverkoop aangeboden in de officiële shop.

De EBU heeft in ieder geval alle productieprocessen stopgezet. Bij alle producten staat nu dat er nog maar een minimaal aantal beschikbaar is. “Het zijn nu in principe collector’s items geworden”, prijst de Europese organisator van het songfestival aan. “Te koop zolang de voorraad strekt.”

De Koninklijke Nederlandse Munt gaat ondertussen gewoon door met de productie en levering van de speciale songfestivalmunten die eerder deze maand gepresenteerd werden. Alle speciale herdenkingsmunten blijven dus bestelbaar, al wordt er maar een bepaald aantal van gemaakt. De speciale uitgifte is een eerbetoon aan de 65e editie van het liedjesfestijn. In het ontwerp zijn alle winnende nummers van de voorbije jaren verwerkt.

Het Eurovisiesongfestival zou eigenlijk plaatsvinden van 12 tot 16 mei, maar is uitgesteld naar volgend jaar vanwege de huidige coronacrisis.

Hotels

Maar wanneer volgend jaar? Hotels in Rotterdam en omgeving nemen geen reserveringen aan voor mei 2021. De hoteliers rekenen erop dat het Eurovisiesongfestival dan alsnog wordt gehouden. 

“Als het songfestival volgend jaar wel naar de stad komt, dan moeten we zeker 3.000 kamers beschikbaar hebben”, stelt voorzitter Roel Dusseldorp van de Stichting Rotterdamse Hotel Combinatie. “Dus zolang er geen exacte data bekend zijn, kunnen er voor die periode nog geen boekingen worden gedaan.”

Overigens zijn er mogelijk wel hotels die reserveringen van sommige gasten onder voorbehoud hebben doorgezet naar mei 2021, voegt Dusseldorp nog toe. “Ik kan mij voorstellen dat je bijvoorbeeld voor vaste klanten zoiets wel wilt doen”, legt hij uit. De hotelbranche ontving overigens vrijdagochtend wel al de eerste reserveringen voor eind oktober, wanneer de afgelaste marathon van Rotterdam waarschijnlijk wordt ingehaald.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    Tja, die rommel moet opbrengen. Songfestival of niet.

  • Xavier Dreessens

    Nu uitverkoop maar binnen 50 jaar GOUD waard ...