Sennek vol vertrouwen naar Songfestival: "Dit nummer stáát er over 20 jaar nog"

© Geert Van Hoeymissen
Laura Groeseneken (27), straks in Europa bekend als Sennek, is klaar voor het Songfestival. Zaterdag vliegt ze naar Lissabon. Maandag is ze nog jarig — "Dinsdag voorzie ik een katerdag" — en dan is het aftellen naar de halve finale, op 8 mei. "Mijn nummer is goed: dat staat er over 20 jaar nog." 

De koffers zijn gepakt. Een lading van dik 40 kilogram, met "een uit de hand gelopen stapel schoenen", bruisballen voor in bad en een stapel boeken. Het programma is ­uitgestippeld en bestudeerd. Zelfs de agenda voor haar 28ste verjaardag, volgende maandag, is vastgelegd. "Dan gaan we met z’n allen naar een wijntasting. Dinsdag staat ingeschreven als katerdag", lacht Laura. Ze zit er heel ontspannen bij. Zoals steeds van kop tot teen elegant in het zwart gekleed. "Toch beginnen de zenuwen langzaam op te spelen", vertelt ze. "Het zijn gezonde, fijne zenuwen. Ik ben nu al bijna acht maanden met dat Songfestival bezig, bijna een volledige zwangerschap. Tijd dus om stilaan te bevallen. Laat die eerste grote repetitie, meteen met mijn échte outfit, maar komen."

Je hebt 30% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.